avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acces dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acces dosar penal

Buna ziua,
As dori sa stiu in cazul unei ucideri din culpa, eu ca si absolventa de drept, dar fara sa profesez in domeniu, pot avea acces la un dosar penal al unei persoane din familie pentru ucidere din culpa?
Si, de ce, in mometul in care nu se prezinta avocatul din oficiu, tot ceea ce face judecatorul este sa dea un nou termen? Pot sa fac ceva in acest sens, gen sa aduc probe la dosar, etc si sa tin locul aparatorului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
florinat, utilizator
Cel mai recent răspuns: florinat , utilizator 21:36, 19 Mai 2012
Nu puteti ,asistenta juridica calificata este obligatorie in cazul infractiunii de ucidere din culpa.
Cel mai bine angajati un aparator ales.
Asistenta juridica in cursul judecatii este obligatorie in cazul pedepsei inchisorii de 5 ani sau mai mare.
Va multumesc frumos. O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt intr-un proces penal in calitate de inculpat si vreau sa ma apar singur, pentru ca nu-mi permit un avocat DRAGONVASILE DRAGONVASILE -cum trebuie sa procedez la termenele fixate de judecator? -ce trebuie sa fac pentru a ma apara eficient? -trebuie sa mentionez ca sunt invinuit pentru ... (vezi toată discuția)
Proces penal Danut81 Danut81 In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie asistența juridică a suspectului/inculpatului dacă pedeapsa prevăzută de cp pentru fapta care face obiectul cauzei este de la 4 la 7 ani? Zebedeu Zebedeu Articolul referitor la asistența juridică obligatorie prevede că ”Asistenţa juridică este obligatorie:/ în cursul judecăţii în cauzele în care ... (vezi toată discuția)