avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescrierea datoriei la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescrierea datoriei la banca

Persoana X moare in 2005, lasand in urma o datorie de 120 milioane la banca, pentru un credit de nevoi personale. Banca are cesiune pe drepturile salariale, care nu mai exista, de vreme ce X moare!
Dupa cateva luni, tot in 2005, mostenitorii dezbat succesiunea fara sa declare, evident (!) datoria la banca.
Problema este: datoria s-a prescris ? Sau banca poate cere datoria de la mostenitori, desi au trecut 7 ani ?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 18:02, 20 Mai 2012
Banca nu mai poate face nimic, datoria s-a prescris.
Banca nu va mai avea drept sa faca executarea silita, datoria s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la banca a unui decedat ContSters301939 ContSters301939 Buna seara , Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura ... (vezi toată discuția)
Datornic la mostenire ContSters61389 ContSters61389 Am constatat ca defunctul avea o datorie la banca, din 2005. Trebuie s-o suport eu, in calitate de mostenitor, acum, in 2012 ?? Adica, fiind datorie din ... (vezi toată discuția)
Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)