avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Eterna problema a tepei pe okazii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Eterna problema a tepei pe okazii

Nu o pot numi teapa, mai repede minciuna cu intentie, insa pe scurt relatez intamplarea: am avut listat pe okazii un produs si, la un moment dat, m-am trezit cu licitatia inchisa. Am asteptat sa ma contacteze vanzatorul si vazand ca nu se intampla asta am decis sa il contactez eu. L-am intrebat de ce mi-a inchis licitatia daca nu doreste produsul. Mi-a zis ca la el figura ca vandut, ca e nou pe okazii si ca va rezolva imediat pentru ca a mai licitat un produs asemanator la altcineva. A revenit cu un telefon si mi-a cerut insistent sa-i fotografiez produsul, sa-i fac filmulete cu el dar sa i-l expediez in aceeasi zi ca vrea cat mai rapid. Eu l-am intrebat de cateva ori daca e sigur si vazandu-i insistenta am decis sa-i trimit prin posta produsul. Mi-a telefonat de inca 3-4 ori cerandu-mi din nou sa repet anumite lucruri si a zis ca va merge la posta peste 4 zile pentru a ridica- cam atat dureaza drumul cu posta intre localitatile de domiciliu. Intre timp, observ cam prin cea de-a doua zi ca are contul suspendat definitiv pe site iar emailul era desfiintat sau blocat probabil din moment ce primeam erori ca nu exista. Individul merge mai departe si imi blocheaza si numarul sa nu il mai pot contacta. Prin urmare, produsul trimis deja sta de vreo 24 de zile pe drumuri, urmand sa plece pe 21 mai inapoi catre mine. Vazand ca nu mai pot sa il contactez, incep sa dau telefoane si cu putin noroc nimeresc oficiul postal de care apartine. Salariatul de acolo imi spune ca pachetul nu a fost ridicat si ca va porni catre mine dupa cele 10 zile legale. In mod normal, nu ma suparam daca greseala trimiterii imi apartinea insa faptul ca a insistat deranjandu-ma cu telefoanele, ca a sustinut sus si tare sa-i trimit ca va ridica produsul si apoi faptul ca mi-a blocat toate mijloacele de comunicare fericit in prostia si jegul lui ca a "tras teapa cuiva", toate acestea m-au iritat la culme si m-au determinat sa caut o cale sa il fac sa plateasca pentru nesimtirea si jegul de om care este, vorba lui Vanghelie. In consecinta, exista vreun mod in care as putea sa-i fac o plangere si sa obtin daune in valoare produs+transport tur/retur posta? Intentionez sa il oblig sa accepte plata produsului- nu am putut sa il mai vand pentru ca era pe drumuri cand eu aveam un potential client- si sa imi plateasca si banii cheltuiti pe trimitere si retur colet. Nu as vrea sa apelez la justitie cu procese si nebunii. Vreau sa trimit ceva la politie, pentru a fi amenintat cu plangere penala si sa-l sperii putin. Detin dovezi posta, dovezi ca am trimis emailuri inainte de blocare cont, dovezi ca m-a apelat(logul apelurilor pe telefon si numarul sau de telefon), faptul ca acum incerc sa apelez si primesc "call barring". Ce as putea face? Ca sunt o persoana serioasa si nu trimit colete la persoane care nu vor sa ridice doar asa ca sa pierd banii pe drum?
cateva sfaturi va rog.
multumesc anticipat.
Parerea mea este ca nu puteti face nimic concret si ca e bine ca totusi va recuperati produsul....
In afara ca s-a dovedit neserios si n-a mai vrut produsul, nu poate fi acuzat legal de nimic.....
Site-ul respectiv deja l-a penalizat prin suspendarea contului......Pe viitor, puteti preciza in anuntul dvs ca va rezervati dreptul de a nu lua in considerare ofertele celor cu mai putin de X calificative pozitive, iar daca totusi unul dintre acestia va blocheaza vanzarea, asa cum ati patit, sa solicitati adminilor site-ului anularea ofertei respectivului si reactivarea anuntului.
De asemenea, o alta metoda de protectie este de a preciza in anunt ca doriti plata in avans a produsului si costului de expediere.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Daniel4x4, utilizator
Nu ai ce face. Data viitoare incearca sa ai un "miros" mai bun si, daca e cazul, sa ceri plata in avans prin OP, apoi expediezi coletul prin curierat ( 24h timp de livrare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere okazii.ro cypsoft_ro cypsoft_ro am pus un telefon la vanzare pe okazii.ro, un individ ma contacteaza pe 2 septembrie ca vrea sa-l cupere, si ca plateste cu cardul prin garantia de livrare ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca sunt obligat sa primesc un telefon care cica l-a primit stricat dupa ce l-am trimis pornit ungureanudaniel ungureanudaniel Am vandut acum 6-7 zile un telefon,replica de Samsung Galaxy S3(card,telefon+accesorii+cutie originala). Cumparatorul m-a sunat seara dupa ce l-a ridicat de la ... (vezi toată discuția)
Teapa pe okazii.ro express24 express24 Am primit o teapa \"in stil mare\" pe okazii.ro . Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am ... (vezi toată discuția)