avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA mod facturare curse externe
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

mod facturare curse externe

O societate cu sediul in Romania,inregistrata in scopuri de tva pe teritoriul national incheie un contract de prestari servicii cu o firma de transport si expeditie cu sediul in Austria.Serviciile prestate constau in transporturi de marfa in Uniunea Europeana.
Cum factureaza transportul de marfa,daca nici plecarea si nici destinatia nu sunt in Romania sau Austria? Cu tva sau fara,cu taxare inversa? Are obligatia intocmirii declaratiei 390? Ambele firme sunt platitoare de tva.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 09:19, 31 Mai 2012
Daca ambele societati sunt inregistrate in Registrul operatorilor Intracomunitari, atat firma din Romania, cat si firma din Austria si va comunica un cod valabil de TVA, atunci intocmiti factura externa in valuta, facturati fara tva, adica scutit de tva si raportati in declaratia 390.
Scutirea de tva este valabila chiar daca firma cumparatoare este din afara uniunii? Dar daca firma beneficiara este din Romania si transportul este international?
Daca societatea este din Romania, atunci se factureaza cu TVA 24%.
Daca firma cumparatoare este din afara uniunii, atunci operatiunea este scutita de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 390 completare sau nu? anghel teodor anghel teodor O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care ... (vezi toată discuția)
Firmele de transport marfa intracomunitar platitoare de tva depun decl.390? lumi40 lumi40 O firma x de transport marfa din Romania platitoare de tva face transporturi intracomunitare . Comenzile le preia de la o companie de expeditie din Austria ... (vezi toată discuția)
Tva transport oltului oltului Speta Ruta : China – Frankfurt (Germania) – Timisoara (Romania) Transbordare marfa : Frankfurth (Germania) Declaratie vamala : deschisa in China / ... (vezi toată discuția)