avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda de la Garda de Mediu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda de la Garda de Mediu

Buna ziua. Acum o zi au venit cei de la garda de mediu la o sesizare de la un individ de rea credinta si au dat o amenda conform HG 856/2002 ALI.9 LIT.A, care este destul de mare. dar LEGEA 211/ 15.NOV 2011-,ART.2 ALIN.2 LIT.B. spune ca subprodusele animaliere sunt scutite. Ce pot sa fac in cazul de fata procesul verbal l-am semnat, suma este destul de mare, legea 211 spune clar.....ce sanse am sa deschid proces .
Cel mai recent răspuns: rompell , utilizator 13:56, 28 Mai 2012
Nu are nici o importanta daca ati semnat sau nu procesul verval de contraventie.
Impotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicării acestuia.
va multumesc.
Buna dimineata,

Imi pare rau ca ati intampinat o asemenea problema. Din pacate Legea 211/2011 ii obliga pe toti detinatorii de deseuri - persoane fizice sau juridice - sa colecteze deseurile selectiv , pe minim 4 fractii.

Deseurile nu au neaparat legatura cu obiectul dumneavoastra de activitate, astfel ca este imposibil sa spuneti ca nu detineti niciun fel de gunoi. Chiar si un ambalaj de la un pachet de biscuiti este considerat deseu si pe care trebuie sa il colectati in containere special destinate.

De asemenea, legea va obliga sa incheiati un contract de salubritate selectiva pentru acele fractii de deseuri. Contractul poate fi incheiat tot cu operatorul care va ridica in prezent gunoiul, insa acesta trebuie sa fie separat.

Dupa parerea mea nu cred ca aveti ce face, insa nu sunt avocat astfel ca opinia mea poate sa nu fie cea corecta.

De asemenea, semnarea procesului verbal nu implica asumarea vreunei culpe, ci doar faptul ca ati luat la cunostinta invinuirea adusa.

Cu stima,
NU... NU... PE TOTI II OBLIGA LEGEA 211/2011- ART.2 ALIN.2 LIT B, SPUNE CLAR CA SE EXCLUD SUBPRODUSELE DE ORIGINE ANIMALA CARE INTRA SUB INCIDENTA REG.1774/2002. SI MAI SUNT CITEVA CARE SUNT EXCLUSE. OK MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghid indeplinirea obligatiilor legii 211/2011 subexl subexl Fiind desemnat ca persoana responsabila de managementul deseurilor, as putea gasii undeva un fel de ghid pentru implementarea reglementarilor legii 211? Ce am ... (vezi toată discuția)
Este corect? rompell rompell Am nevoie de un raspuns.- codul CAEN al firmei nu este inclus in lista celor de la MEDIU, pentru autorizare, functionam pe proprie raspundere(deci nu avem un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. legea 211/2011 privind regimul deseurilor ciobanu_stelian ciobanu_stelian as dori si eu sa stiu va rog in comformitate cu legea 211 pe 2011 ce trebuie sa faca o firma, ce raportari si alte detalii daca imi puteti oferi in mare va rog. (vezi toată discuția)