avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog un sfat

Buna ziua,
Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce fel de act as putea face? Iar in cazul decesului meu, acesta sa ramana in posesia ei .
Cu mare stima
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 04:15, 28 Mai 2012
vanzarea intre soti este interzisa prin lege. Deci la acest moment nu puteti face niciun act cu sotia dvs.

Puteti face testament sotiei.

Dar, daca aveti copii impreuna, chiar daca faceti testament nu puteti inlatura copii de la mostenire.
Da avem un copil ! Nu imi doresc sa inlatur copilul ! Am auzit ceva de o donatie ?
Doresc acest lucru pentru ca ea sa se simta mai in siguranta !
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
StanescuMihai, utilizator
Vanzarea intre soti nu mai este interzisa.puteti dona cota parte de 1/2 sotiei, puteti incheia o conventie matrimoniala regim conventional cu clauza de preciput, puteti sa I faceti testament.
Si clauza respectiva ce reprezinta ?
Clauza de preciput reprezinta acordul de vointa al sotilor ori, dupa caz, al viitorilor soti, incheiat in conditiile prevazute de lege, cuprins in conventia matrimoniala, in virtutea caruia sotul supravietuitor este indrituit sa preia, fara plata, inainte de partajul mostenirii, unul sau mai multe bunuri comune, detinute in devalmasie ori in coproprietate .
Incheind o conventie matrimoniala sub regimul conventional, veti schimba regimul matrimonial actual cu cel conventional trecand bunul ca facand parte din bunurile comune prin acea conventie si veti insera acea clauza de preciput cu privire la apartament.

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala in noul cod civil 2011 Alin Popescu Alin Popescu S-a tot discutat in mass-media pe tema asta pana acum. Proiectul noului Cod Civil ofera posibilitatea sotilor de a alege intre regimul comunitatii legale, cel ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Contract matrimonial vali m vali m Buna ziua, Se poate face contract matrimonial astfel incat sotia (viitoare) este de acord ca tot ce are ea,adica 2 apartamente , sa fie bun comun cu viitorul ... (vezi toată discuția)