avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog un sfat

Buna ziua,
Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce fel de act as putea face? Iar in cazul decesului meu, acesta sa ramana in posesia ei .
Cu mare stima
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 04:15, 28 Mai 2012
Am inteles. Dupa moartea mea, mai poate cere cineva din familie drepturi la apartament ? Ma refer la mama mea , sora .
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
StanescuMihai, utilizator
Pai am spus mostenitorii rezervatari. Prin mostenitori rezervatari se inteleg copii, Sotia supravietuitoare si parintii.
Stimate domn Stanescu Mihai,linistiti-va,temerile dvs. sunt absolut nejustificate. Din ce am citit (spusele dvs.) aveti o sotie si impreuna un copil. In acest caz ei sunt SINGURII dvs. mostenitori. Mama,sora si oricine altcineva NU are si nici nu va putea avea vreun drept asupra bunurilor pe care le detineti,afara de cazul in care copilul si sotia dvs. ar renunta la mostenire. Bineinteles,conditia e ca respectivul imobil sa va apartina,asa cum ati spus.
In cazul mortii dvs. bunurile vor reveni in proportie de 1/4 sotiei si restul de 3/4 copilului. Acesta va salveaza,copilul inlatura pe absolut TOATE rudele dvs. de la mostenire,mai putin pe sotie,careia (datorita statutului aparte de sot supravietuitor) ii va reveni 25% dupa cum am mentionat anterior.

Nu va mai faceti griji,atata timp cat copilul va exista la moartea dvs. averea va este in siguranta. Doar in cazul lipsei copilului mama si cu sora ar putea veni la mostenire impreuna cu sotia,luand fiecare cate 1/3 (daca nu ati dispus altfel prin testament). Sper ca v-am lamurit.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Raoul_mw, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala in noul cod civil 2011 Alin Popescu Alin Popescu S-a tot discutat in mass-media pe tema asta pana acum. Proiectul noului Cod Civil ofera posibilitatea sotilor de a alege intre regimul comunitatii legale, cel ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de vanzare-cumparare? Ellena007 Ellena007 Sotul are o fata recunoscuta dintr-o alta casatorie,si sotia are o fata tot din fosta casatorie.Sotul vrea sa-I lase sotiei toate bunurile.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)