avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut pentru alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut pentru alcool la volan

buna ziua.am permisul retinut pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.am primit solutia de la procuror cu scoatere de sub urmarire.intrebarea mea este: permisul meu se afla la politia unde am fost prins sau la politia de unde este emis?
Cel mai recent răspuns: neacsu_laura , utilizator 23:10, 28 Mai 2012
Varianta 2.
HG 1391/2006
Art.219
(2)Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;
Permisul de conducere ramane la politie rutiera care l-a retinut pana la solutionarea dosarului penal. Daca ati primit ordonanta puteti prin la politia respectiva/o puteti trimite prin posta, impreuna cu o cerere de restituire a permisului de conducere. Dupa solutionarea acesteia, permisul de conducere va fi trimis la politia rutiera care va are in evidenta. Atentie! Pentru fapte infractionale, sunteti obligat sa sustineti si sa promovati testul la regulile de circulatie. Acesta il veti sustine la politia rutiera care va are in evidenta. Sa aveti asupra dvs, dovada de retinere al permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet de conducere dupa rezolutia nup ioana_04 ioana_04 Buna ziua, ieri am primit NUP sub aspectul infr.prev.de art.184 al.1 si 3 Cp, pentru ca partea vatamata a depus declaratie ca nu formuleaza vre-o plangere ... (vezi toată discuția)
Ce mi se va intampla dorinelutu dorinelutu mia fost suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile si am condus autovehiculul pe o distanta de 15 km ma oprit politia si mia facut dosar can o sami iau ... (vezi toată discuția)
Salutare, as aprecia mult daca ma poate ajuta cineva in problema recuperarii permisului de conducere urator urator Am fost cercetat penal pentru comiterea unei infractiuni prevazute art.86 al. 2 din OUG 195/2002. Dupa 2 ani in temeiul dispozitiilor art. 262 pct. 2 lit. ... (vezi toată discuția)