avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din strainatate

Buna ziua,

Persoanele fizice (neautorizate) pot intreprinde activitati independente si inregistra venituri din strainatate? Si daca da, care sunt obligatiile mele ca si contribuabil (16% impozit, si...ce alte taxe?)
Colaborez cu o firma din SUA si ma intereseaza daca este absolut necesara inregistrarea ca PFA. Tipul lor de contract este total diferit de cel al nostru iar in Romania acesta nu are avea nicio valoare (nu prezinta date de identificare fiscala si este doar in format electronic).
Cel mai recent răspuns: ContSters254045 , utilizator 23:48, 29 Mai 2012
Explicaţii:

Este vorba de venituri din străinătate din profesii libere, activităţi comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, chirii sau arendă, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, alte venituri din investiţii, pensii, precum şi alte venituri aflate în străinătate.

Obligaţii privind declararea:

Depuneţi, până pe 25 mai, Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate Formular 201

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri realizate in tara de origine ileanasandu ileanasandu Daca o persoana nascuta in Republica Moldova, dar in prezent traieste / locuieste in Romania are dubla cetatenie si realizeaza venituri in tara de origine, ... (vezi toată discuția)
Declarație unica anaf Endra Endra Bună seara! Am niște neclarități legat de faptul ca eu am un PFA suspendat si vreau sa declar niște venituri pe care le-am realizat, bineînțeles, în ... (vezi toată discuția)
Declaratie 201 - dividende? helgalupan helgalupan Trebuie depusa declaratia 201 in situatia in care am obtinut in 2009 venituri din dividende din strainatate? Mentionez ca aceste venituri au fost impozitate la ... (vezi toată discuția)