avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

Buna ziua.
Ma numesc Ana si am o problema delicata.In ziua de 12.05.2012, am lasat minorii in varsta de 8 respectiv 12 ani la socrii mei acasa pentru 2-3 ore.
Mentionez ca nu locuiesc cu ei.Intre timp fratele sotului meu a venit si el in vizita la si am cazut de comun acord sa facem un gratar.
Pana am ajuns fratele sotului sa apucat de apris carbunii etc..........dar copii mei s-au tot plimbat pe poarta iesind pe strada la joaca iar cand copilul meu de 12 ani a intrat in curte a uitat sa inchida poarta care sa trantit si in acel moment de furie cumnatul meu a aruncat dupa copil cu o furculita iar aceasta i sa infipt copilului in coapsa.Mentionez ca este major si are varsta de 27 ani.In momentul cand am ajuns impreuna cu sotul si copilul ne-a povestit ce sa intamplat cumnatul ne-a dat o replica,,bine i-am facut ca nu sta cuminte'' care ma determinat sa iau o hotarare .Am plecat la spital unde i sa facut tratament de specialitate si m-am dus la medicina legala pt a-i face un certificat medico-legal.
Intrebarea mea este:cum ar trebui sa sune plangerea pe care va trebui sa o fac la politie sa o atasej dosarului pt ca imi dau cumnatul in judecata.
Mentionez ca de cand sa intamplat grozavia nu am fost sunata nici eu dar nici sotul deloc de membrii familiei pentru o eventuala impacare amiabila.
Nu vreau nici daune banesti ca nu fac afaceri pe urma unei intamlari i suferinte ale copilului meu,, vreau doar sa inteleaga si ei ce inseamna ca cineva din neam si de acelasi singe sa vrea sa iti faca rau asa cum el a facut rau nepotului sau.
Va multumesc.Astept un raspuns.
Daca doriti sa formulati o plangere penala, fapta descrisa de dumneavoastra se poate incadra la infractiunea de lovire si alte violente. Acum depinde si de numarul de zile de ingrijiri medicale trecute pe certificatul medico-legal. Modele de plangeri penale gasiti nenumarate pe internet.
Ceea ce am inteles din ce ati scris este ca doriti si sa il chemati in judecata pe cumnatul dumneavoastra, probabil in numele copilului. Aici, intr-o instanta civila, succesul demersului dumneavoastra depinde de ceea ce doriti sa solicitati prin aceasta cerere de chemare in judecata.
Sfatul meu este sa va ganditi si la modul in care urmeaza sa fie afectate relatiile dumneavoastra de familie de aceste plangeri si cereri.
Neplacuta situatia in care va aflati,avand in vedere ca este vorba de relatii de familie.Fapta cumnatului nu este una deloc laudabila si nici scuzabila avand in vedere ca furculita respectiva putea ajunge in orice alta zona a corpului fiului dvstra,putand provoca vatamari chiar mai mari.Sfatul meu este ca initial sa aveti totusi o discutie,si in situatia in care nu realizeaza gravitatea faptei sa va adresati politiei cu o plangere.Trebuie sa tineti cont ca aveti la dispozitie 2 luni in cazul plangerii prealabile.
In termen de doua luni de zile de la derularea activitatii infractionale puteti depune o plangere penala prealabila , pentru a fi angajata raspunderea penala sub aspectul savarsiriin infractiunii incriminate de art. 180 din Codul penal , in speta loviri sau alte violente.

Daca in certificatul medico-legal vor fi atestate un numar mai mare de 20 de zile de ingrijiri medicale, este intrunit continutul constitutiv al infractiunii de vatamare corporala.


Dispozitiile cu privire la plangerea penala prealabla sau cele referitoare la impacare sunt , de asemenea,aplicabile.


Actiunea penala este pusa in miscare din si din oficiu, in cazul in care este savarsita asupra unor membri ai familiei.( in sensul Codului penal membrii familiei fiind persoanele care locuiesc si gospodaresc impreuna cu faptuitorul -varianta agravata a infractiunii este realizata in acest mod ).


Impacarea partilor inlatura raspunderea penala , putand fi exprimata pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti .


Poate fi initiata si o actiune civila avand ca obiect raspunderea civila delictuala.


Succes.



:)
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua .Am primit certificatul medico-legal in care scrie ca i s-a dat copilului meu un nr. de 6-7 zile ingrijiri medicale.Pe baza eacestuia am depus si o plangere la politie,in tot acest timp de 30 zile pan mi s-a emis certificatul am asteptat macar un telefon de la cumnatul meu dar se pare ca nu vrea o cale amiabila de impacare.
Ce sa fac mai departe>?
Asteptati , sigur o sa va contacteze dupa ce o sa fie chemat sa dea declaratii.

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? adrian_27 adrian_27 Buna seara, Am in proprietate apartamentul nr. 1 dintr-o casa colectiva, cota parte din curtea comuna si cota parte din drumul de access. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva unui minor - consecinte, lipsa dovezi brisan brisan care este cursul unui dosar constituit in urma unei plangeri penale inaintata unei sectii de politie. Mentionez ca este vorba despre acuzatia de furt a unei ... (vezi toată discuția)