avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxa radio tv pentru societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxa radio tv pentru societati comerciale

Buna ziua,stie cineva daca mai este obligatorie plata acestei taxe pentru persoanele juridice sau nu?La telefon doamna de la radiotv a spus ca ai,n-ai,dai.
Chiar asa sa fie?
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 15:18, 19 Iunie 2014
Va recomand sa cititi articolul atasat: www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Am citit acel articol,va multumesc.Daca ma lamuream de acolo,nu mai deschideam subiectul.
Daca o firma a castigat in instanta,se aplica doar acelei firme decizia,nu?Astia asteapta sa-i dam toti in judecata?Am inteles ca Inalta Curte a dispus anularea prevederilor care impuneau aceasta taxa.Dar au fost anulate?Daca da,care este acel act unde scrie negru pe alb ca este valabil pentru TOATE firmele?
Nu va ramane decat sa formulati o actiune in instanta in care sa invocati decizia ICCJ. Pana la momentul actual exista un act normativ care sa prevada in mod expres anularea taxei.
Azi am primit din nou pe mail o notificare care suna asa:
"In baza obligatiei legale instituite prin dispozitiile legii 41/1994,republicata cu completarile si modificarile ulterioare si ale H.G.977/2003 referitoare la obligatia persoanelor fizice si juridice de a plati taxa pentru serviciul public de radiodifuziune,dvs. datorati...."
Am sediul firmei declarat acasa,ca doar nu era sa ma rog de vreun vecin sa ma lase sa-l pun la el.Acasa,ca persoana fizica platesc pe factura de curent aceasta taxa.Eu ca persoana fizica,ma uit la tv,dar firma mea ca persoana juridica nu se uita la tv.Intre mine persoana fizica si firma mea exista un contract de comodat pentru sediul firmei,cere este totodata si locuinta de domiciliu.
Mai departe notificarea suna imperativ:
"In situatia in care nu va indepliniti obligatia de plata,vom demara procedura judiciara de recuperare a debitului restant"
Ce pot face?
eu am procedat asa cum s-a mai sugerat aici: am intocmit o notificare in care am citat toate hotararile pe care le cunoastem deja de pe acest forum (cu emfaza pe ultima hotarare a ICCJ) si am depus aceasta cerere la registratura SRR (am tiparit-o in doua exemplare si am solicitat numar de inregistrare imprimat si pe exemplarul meu). Este adevarat ca cele de la registratur sunt instruite sa incerce sa blocheze inregistrarea (asa cum se deduce si din ce declara ele si din ce declara persoana de la serviciul comercial ce este chemata sa ia in primire notificarea exista deja multe astfle de notificari depuse).
Dupa circa doua saptamani am primit un raspuns impersonal din partea lor prin care mi se enumara actele normative in virtutea carora solicita aceasta taxa si mi se explica moralitatea si spiritul just al acestei taxe, dar consider ca avand un exemplar inregistrat al notificarii mele in care-mi jutific refuzul de plata sunt cat de cat acoperit.

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Taxa radio barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi daca [b]taxa radio [/b]este obligatorie! Pentru ca am vazut ,ca nu toate firmele sint somate s-o plateasca.Firma mea de ... (vezi toată discuția)
Taxa radio DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei ... (vezi toată discuția)