avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt bunuri din auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt bunuri din auto

Buna seara,

In urma cu o saptamana in timpul serviciului, mi-a fost sparta masina de servici si din ea a fost sustrasa marfa de peste 10000 ron. Au venit de la politie am dat declaratie, s-au luat amprente ... Inainte de a prezenta problema mea vreau sa va aduc cateva amanunte:

- masina este prevazuta cu sistem de alarma, gps, buton de panica si lacate speciale pentru usi.
- in momentul spargerii masina avea si are ceva probleme cu sistemul de alarma si inchidere centralizata, in momentul in care apas butonul de armare din cauza unui senzor se armeaza si se dezarmeaza masina.

Ceea ce s-a si intamplat am armat sistemul de alarma, la 5 secunde s-a dezarmat si de aici problema mea, a fost sparta masina si sustrasa marfa in aprox 30 sec, pana am ajuns la masina.

In urma constatarii prejudiciului, firma la care lucrez mi-a spus ca va trebui sa suport intreaga contravaloare a marfurilor constate lipsa pentru ca nu am inchis si cu lacatul.
Dupa o saptamana de discutii, timp in care s-a constituit si o comisie de cercetare disciplinara, astazi inainte intalnirii comisiei de disciplina mi s-a transmis ca daca aduc banii pana maine nu se va mai intruni comisia si in plus nu voi mai fi dat afara.
Va prezint aceasta situatie pentru ca am impresia ca sunt supus la presiune si la un abuz din partea angajatorului.
In plus am impresia ca prin semnarea actului aditional la contractul de munca prin care trebuie sa asiguram masina si cu lacatul, angajatorul a transmis toata responsabilitatea asupra marfurilor angajatului, mai ales in situatia mea unde transportam valori foarte mari in fiecare zi lucrand in sistem van-sell.
Ce pot face? eu nu am aceasta suma si sunt amenintat ca voi fi dat afara daca nu aduc intreaga suma.
Am incercat sa fiu cat mai scurt, daca mai aveti nevoie si de alte detalii va pot spune.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 09:20, 31 Mai 2012
Din ce prezentati dvs. solutia ar putea fi o intelegere amiabila cu firma, deoarece, din pacate pentru dvs, firma are dreptate sa-si recupereze paguba de la dvs. In general, pe durata transportului, daca nu este insotit, raspunderea apartine soferului care a luat marfa in primire. Incercati sa convingeti firma sa astepte pana la incheierea anchetei Politiei.Bafta!




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru depunere plangere pentru furt si distrugere Andreea355 Andreea355 Buna ziua.Detin un magazin cu accesorii GSM si un service GSM si timp de cateva luni am avut o persoana care a lucrat la service ul GSM din magazinul ... (vezi toată discuția)
O problema mai ciudata albertina elena albertina elena Buna ziua, Am o mare rugaminte la dvs. Firma la care lucrez importa marfa din italia. Si acum urmeaza problema: am primit o comanda de la o societate ... (vezi toată discuția)
Furtul dintr-un birou-tragerea unei sume de bani din salariu TamasSergiu TamasSergiu Buna ziua, Lucrez la o firma ce isi are sediul social in Piatra Neamt dar filiale aproximativ in fiecare oras important resedinta de judet. Anul trecut in ... (vezi toată discuția)