avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie 390 nedepusa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie 390 nedepusa

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma sfatuiti in legatura cu depunerea declaratiei 390.
Am primit luna aceasta 3 facturi intracomunitare de marfa datate in decembrie,ianuarie si februarie ...toate in valoare totala de aproximativ 2000 euro.
Sunt intr-o mare dilema cu privire la declararea lor si va cer o opinie ...celor care ati mai avut astfel de situatii.
1.Declar fiecare factura in luna emiterii....problema e ca amenzile sun uriase...din cate stiu eu intre 1000-5000 lei:((?
2.Declar totul in luna mai si astept sa pice controlul (poate nu pica:luck:) si abia atunci sa calculeze ceva pt. depunerea cu intarziere?
Va rog frumos daca ati mai patit asa ceva sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:47, 2 Iunie 2012
intrarea de marfa se inregistreaza la data inscrisa pe cmr-ul eliberat, deci la data la care dvs ati intrat in posesia marfii
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
misuku81, utilizator
In cazul aplicarii sanctiunii amenzii, contravenientul are posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul verbal de constatare si sanctionare contraventionala.

Baza legala: art. 219 indice 1 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala astfel cum a fost modificat prin art. I pct. 89 din Ordonanta Guvernului nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 626/02.09.2011.

[ link extern ]

Unde au fost aceste facturi pana acum? De ce nu ati intreprins toate masurile pentru a le putea inregistra in contabilitate in lunile respective? Au trecut 6 luni...Aveti data primirii acestora trecuta intr-un document care sa justifice ceea ce relatati? Exista mijloace de comunicare: fax..mail...Nu existau originale, dar in posesia unei copii, conforme cu originalul, puteati intra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata euro gody gody o intreprindere individuala ( care in Romania nu este inregistrata in scopuri de TVA) poate primi o plata in avans de la o firma din UE? Deoarece II nu este ... (vezi toată discuția)
Tva - pfa norva de venit | tranzactii intracomunitare mik_zoltan mik_zoltan Buna Ziua, Sunt PFA pe Norma de Venit si Neplatotor de TVA. Doresc sa prestezi servicii pentru beneficiarii din alte tari membrii UE. In acest caz am ... (vezi toată discuția)