avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Numarul dosarului de la parchet se pastreaza la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Numarul dosarului de la parchet se pastreaza la instanta?

Buna ziua, am si o nelamurire, daca un dosar penal este trimis la parchet, iar parchetul il trimite la judecatorie, ramane acelasi dosar sau se schimba numarul dosarului?? Iar pentru a vedea ce contine acel dosar, care sunt pasii de urmat, va rog ajutati-ma! Pt ca nu stiu ce fel de dosar este, ce contine, doar am primit instiintare.
Cel mai recent răspuns: ContSters25688 , utilizator 21:14, 1 Iunie 2012
In momentul in care dosarul va fi trimis instantei acesta va avea un alt numar decat cel sub care este inregistrat acum dosarul de urmarire penala. Tot la momentul in care dosarul va ajunge in instanta il puteti studia la arhiva, pana atunci nu aveti acces la continutul acestuia decat in fata procurorului cand vi se va prezenta materialul de urmarire penala daca sunteti invinuit in cauza respectiva.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
Costel DRAGOMIR, Avocat
Multumesc pentru timpul acordat!
ati putea incerca sa trimiteti o scrisoare recomandata Procurorului in care sa solicitati sa va elibereze copii dupa continutul dosarului atata timp cat sunteti parte in acesta. Practica a creat deja precedente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare material-dosar penal MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Am avut un dosar penal in care am calitate de invinuit. A inceput urmarirea penala acum 1 an si jumatate, s a trimis referatul de catre politie la ... (vezi toată discuția)
Daca procurorul nu permite studiul dosaruluiu ce trebuie facut? florindbro florindbro Ca parte vatamata nu mi se permite accesul la dosarul penal. Motivul este acela ca in curand(nu stiu exact ce inseamna in curand in termeni juridici) se va ... (vezi toată discuția)
Termen de solutionare la parchet Ionatan Ionatan Am un dosar penal ce dateaza din decembrie 2008 deoarece am condus cu permisul suspendat. In luna aprilie a.c. la politie mi-au zis ca dosarul meu este trimis ... (vezi toată discuția)