avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri europene

Asociatiile de proprietari pot solicita fonduri europene pentru reabilitate termnica locuinte? Care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: dancantemir , utilizator 15:18, 31 Mai 2012
”POR fost modificat pentru a putea finanţa investiţiile în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe
Vineri, 25 Mai 2012 12:30

regioCreşterea performanţei energetice a clădirilor va putea fi finanţată prin fonduri europene nerambursabile. Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional a aprobat astăzi, 24 mai 2012, la Arad, modificarea programului pentru a putea finanţa investiţiile în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe la nivelul oraşelor din România, care fac parte din cadrul Axei prioritare 1 a POR, prin introducerea unui nou domeniu major de intervenţie: Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a clădirilor de locuit.

Modificarea textului Programului Operaţional Regional reprezintă o etapă obligatorie pentru ca lucrările de creştere a eficienţei energetice a blocurilor să fie realizate şi cu fonduri europene.

Guvernul României are acordul de principiu al Comisiei Europene pentru a finanţa, în actualul exerciţiu financiar, prin Programul Operaţional Regional, lucrări de creştere a eficienţei energetice la blocurile de locuit. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a transmis Comisiei Europene în data de 26 aprilie 2012 o variantă a schemei de finanţare pentru eficienţa energetică împreună cu scrisoarea de răspuns a autorităţii române la cererile de clarificare ale CE.

Schema de finanţare propusă de autorităţile române prevede includerea în program a blocurilor de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, cu concentrare pe acele imobile locuite de persoane expuse riscurilor sociale.

Pentru elaborarea schemei de finanţare pentru eficienţa energetică, autorităţile române au beneficiat de asistența oferită de experţii Jaspers.”
Sursa: MDRT

Nu ramane de cat sa urmariti evolutia Programului Opeational Regional pentru a afla detalii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un nou dmi in cadrul axei i a programului operational regional 2007 – 2013 Daniela Bolog Daniela Bolog 21 iunie 2012 Autoritatea de Management a Programului Operational Regional 2007 – 2013 a publicat proiectul de modificare a POR in vederea ... (vezi toată discuția)
Am por: conferinþa de prezentare a raportului anual de implementare regio fonduri-ue fonduri-ue Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AMPOR), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului vă invită marţi, 6 ... (vezi toată discuția)
Fonduri structurale pentru microintreprinderi adinaadina adinaadina Cum se pot obtine fonduri structurale pentru microintreprinderi? Ce conditii trebuie indeplinite si cui trebuie sa ma adresez pentru a le obtine? Va ... (vezi toată discuția)