Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7182 soluții astăzi

Anul acesta, avocatnet.ro împlinește 20 de ani și, pentru că ne citești, îți oferim un voucher aniversar pe care îl poți utiliza la serviciile noastre. Descarcă voucherul

Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri europene

Asociatiile de proprietari pot solicita fonduri europene pentru reabilitate termnica locuinte? Care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: dancantemir , utilizator 15:18, 31 Mai 2012
”POR fost modificat pentru a putea finanţa investiţiile în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe
Vineri, 25 Mai 2012 12:30

regioCreşterea performanţei energetice a clădirilor va putea fi finanţată prin fonduri europene nerambursabile. Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional a aprobat astăzi, 24 mai 2012, la Arad, modificarea programului pentru a putea finanţa investiţiile în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe la nivelul oraşelor din România, care fac parte din cadrul Axei prioritare 1 a POR, prin introducerea unui nou domeniu major de intervenţie: Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a clădirilor de locuit.

Modificarea textului Programului Operaţional Regional reprezintă o etapă obligatorie pentru ca lucrările de creştere a eficienţei energetice a blocurilor să fie realizate şi cu fonduri europene.

Guvernul României are acordul de principiu al Comisiei Europene pentru a finanţa, în actualul exerciţiu financiar, prin Programul Operaţional Regional, lucrări de creştere a eficienţei energetice la blocurile de locuit. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a transmis Comisiei Europene în data de 26 aprilie 2012 o variantă a schemei de finanţare pentru eficienţa energetică împreună cu scrisoarea de răspuns a autorităţii române la cererile de clarificare ale CE.

Schema de finanţare propusă de autorităţile române prevede includerea în program a blocurilor de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, cu concentrare pe acele imobile locuite de persoane expuse riscurilor sociale.

Pentru elaborarea schemei de finanţare pentru eficienţa energetică, autorităţile române au beneficiat de asistența oferită de experţii Jaspers.”
Sursa: MDRT

Nu ramane de cat sa urmariti evolutia Programului Opeational Regional pentru a afla detalii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un nou dmi in cadrul axei i a programului operational regional 2007 – 2013 Daniela Bolog Daniela Bolog 21 iunie 2012 Autoritatea de Management a Programului Operational Regional 2007 – 2013 a publicat proiectul de modificare a POR in vederea ... (vezi toată discuția)
Am por: conferinþa de prezentare a raportului anual de implementare regio fonduri-ue fonduri-ue Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AMPOR), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului vă invită marţi, 6 ... (vezi toată discuția)
Fonduri structurale pentru microintreprinderi adinaadina adinaadina Cum se pot obtine fonduri structurale pentru microintreprinderi? Ce conditii trebuie indeplinite si cui trebuie sa ma adresez pentru a le obtine? Va ... (vezi toată discuția)