avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce risca, beat, fara permis, fara antecedente?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce risca, beat, fara permis, fara antecedente?

buna ziua,

o persoana apropiata a comis-o abrupt acum vreun an. extravagante de schumi combinate cu mult bachus. fara nimic colateral. casatorit, un copil. 86/1 si 87/1 OUG 195. fara antecedente. sosit acum papirus despre prezentare material urmarire penala si trezire - mai ales a celor apropiati - din dulcea iluzie. ce i se poate intampla si ce atitudine e recomandabila pentru a beneficia de cat mai multa clementa?

cu stima, cosmin
Cel mai recent răspuns: cosi1972 , utilizator 16:58, 1 Iunie 2012
Frumoasă descriere .

Concurs de infracţiuni, ambele pedepsite de lege cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Lipsa antecedentelor constituie circumstanţă atenuantă.
Regula concursului de infracţiuni este stabilirea pedepsei pentru fiecare dintre infracţiunile concurente, şi aplicarea celei mai grea dintre ele, la care, dacă judecătorului i se pare neîndestulător, mai poate adăuga un spor, de până la 5 ani.
Puteţi însă opta pentru judecarea confrom art. 320 indice 1 c. pr. pen. ( procedura recunoaşterii vinovăţiei). Conform acetui articol, dacă inculpatul recunoaşte toate faptele cuprinse în rechizitoriu, va beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.
Pe lângă această reducere, dacă vor fi reţinute şi circumstanţe atenuante, pedeapsa se va reduce şi în funcţie de aceste circumstanţe.
O atitudine sinceră, cooperantă, regretarea faptei, etc, sunt circumstanţe atenuante şi pot contribui la atenuarea pedepsei .
multam, legally_aid,

invinuitul cu pricina e pe un traseu existential teribil de alambicat. simplu si in valaha, o condamnare cu executare i-ar "pune capac". in cam toate sensurile rationabile.
zice-se ca dreptul e si o matematica a stiintelor sociale. matematic vorbind, pedaland pe cartea asumarii si caintei - cu 320 indice 1 CPP - , cam ce sanse are la o condamnare cu suspendare?
ªanse bunicele, zic eu. La o suspendare chiar cu supraveghere.
multumesc.
cu stima,
Cosmin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minimul si maximul special calafeteanu calafeteanu Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ... (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)
Diminuarea pedepsei nikolos nikolos conform art 320 alin 1 inculpatul poate obtine o reducere a pedepsei cu 1/3 . se poate ajunge atat la injumatatirea pedepsei chiar si sub limita . Care sunt ... (vezi toată discuția)