avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

ce poti face atunci cand angajatorul spune ca meseria de sofer,desi este cuprinsa clar in nomenclatorul de meserii la meserie calificata,pozitia 8323,parca ,necalificatii fiind la pozitia 9,este o meserie de necalificat,deoarece nu ai prezentat acte de calificare ci ai venit cu permis de conducere care il avem multi dintre noi(probabil l-a primit la nastere cu certificatul de nastere o data) iar judecatorul ii da dreptate ignorand dovezile clare din nomenclatorul de meserii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 13 Martie 2013
Permisul de conducere da voie la practicarea meseriei de sofer profesionist numai cu atestatul respectiv. Pentru conucerea unor categorii de autovehicule speciale este nevoie si de alte atestate profesionale. Pentru conducerea autoturismelor firmei este suficient numai permisul de conducere categoria B.
Din cate stiu, intradevar meseria de "soferi autoturisme si camionete" este prezenta la pozitia 8322 si se prezinta a fi o meserie calificata. Tot din ce stiu, fara a fi un expert in acest domeniu, certificatul de calificare il reprezinta insusi permisul de conducere. Daca a-ti primit o hotarare judecatoreasca, a-ti primit implicit si o explicatie a deciziei. Daca oferiti mai multe detalii poate ve-ti fi ajutat de un avocat specializat in dreptul muncii in ceea ce priveste urmatoarele cai de atac.
@ stefancerbu

Calificarea in meseria de conducator auto o da permisul de conducere detinut .. alte acte nu are ce sa mai ceara un anagajator .. posibil doar acte de studii ...

Daca a exista un litgiu , ar trebui sa ne postati ce a motivat instanta in acest sens .. sa vedem despre ce a fost vorba..
motivatie instanta 'de asemenea instanta va mai avea in vedere ca reclamantul a fost asimilat unui muncitor necalificat cu permis de conducere ,iar la stabilirea salariului brut lunar s-a avut in vedere salariul minim pe economie' daca ati mai vazut asa motivare de catre o instanata cand e clar stabilita si cu acte la dosar pozitia de conducator de autoturisme.Mai asteptati dreptate in Romania de la prima instanta?
Mi se pare o motivare ciudata ..... nu cred ca poti asimila un conducator auto cu un muncitor necalificat cu permis de conducere.
Intr-adevar, la negocierea salariilor sau la stabilirea acestora se pleaca de la salariul minim brut pe economie.

Alte discuții în legătură

Încadrare în muncă: calificat sau necalificat? Fiona40 Fiona40 Daca eu am calificare (diploma de la cursuri de specializare, atestate de Ministerul Muncii) pentru postul de croitor si vreau sa ma angajez pe acest post la o ... (vezi toată discuția)
De ce agentii de paza nu sunt considerati calificati??? lataretu constantin lataretu constantin [/quot]in 2003 am facut cursurile de ag paza fiind cursuri de calificare profesionala insa nu se considera ca o meserie calificata fiind platit tot ca ... (vezi toată discuția)
Angajare muncitor priceput dar fara calificare atestata atenastef atenastef [i]Buna ziua, Societatea noastra doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de presator metale la rece. In urma anuntului s-au prezentat doua ... (vezi toată discuția)