avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni

Va rog sa imi spuneti si mie cat va fi indemnizatia ptr cresterea a 2 gemeni?
Cel mai recent răspuns: elabina , utilizator 09:25, 7 Iunie 2012
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 5
Nivelul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2) si (3) se majoreaza cu 1,2 ISR pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

2. ISR = indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

3. Adica la indemnizatia pentru CCC calculata ca 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului se adauga 600 lei pentru al doilea copil nascut din sarcina gemelara.
Multumesc ptr raspuns.O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil la gemeni lulu_23ro lulu_23ro Am avea vreo sansa daca dam statul in judecata pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil in suma egala pentru ambii copii si nu doar 600 pentru al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2012 Consy13 Consy13 Buna ziua, Indemnizatia pentru crestere copil in cazul sarcinii gemelare se da pentru fiecare copil in parte? Eu ma incadrez ca venit la maxim de 3400 ron ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii sarcina gemelara madalinamorariu madalinamorariu Buna ziua. As dorii sa stiu ce indemnizatii sunt in cazul unei sarcine gemelare. De asemeni as dorii sa stiu daca , concediul pre si post natal este la fel ... (vezi toată discuția)