avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Firma in insolventa, angajati cu contracte de munca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Firma in insolventa, angajati cu contracte de munca suspendate

Buna ziua
Firma la care lucrez se afla in insolventa si se discuta declararea falimentului,in cadrul pirmei exista 3 angajati cu contract de munca suspendat pentru crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani.
as dori sa stiu ce se intimpla cu aceste contracte in cazul falimentului si daca acesti angajati pot beneficia de indemnizatie de somaj .



cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:01, 6 Iunie 2012
1. Salariatii aflati in CCC vor fi concediati cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).

2. Daca salariatii au intrat in CCC in baza OUG 148/2005 (adica copii sunt nascuti inainte de 01.01.2011) atunci imediat dupa concediere sa se prezinte la Agentia de Somaj sa se inregistreze in vederea obtinerii indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cic - departament desfintat andreiburciu andreiburciu Buna ziua Sotia mea isi termina concediul CIC in data de 01 martie 2012 si din data de 2 trebuie sa revina la munca . In timp ce era in concediu CIC, ... (vezi toată discuția)
Legal sa fiu concediata ? gabrielabbb gabrielabbb buna ziua, am o problema care suna cam asa : lucrez la o firma de transporturi foarte mare(ce mai mare din tara) acum 2 ani am nascut , urmand sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la revenirea din ccc ADRIANA  HEGEDUS ADRIANA HEGEDUS Buna ziua, Am o intrebare la care nu gasesc solutia legala. Daca la intoarcerea din concediu crestere copil (2 ani) patronul poate refuza reprimirea ... (vezi toată discuția)