avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actionera in instanta a angajatorului pt concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actionera in instanta a angajatorului pt concediere

Spuneti- mi, va rog ,ce documente se depun pt contestarea concedierii, in afara deciziei de concediere si daca pot actiona in instanta persoanele care au semnat acea decizie, deasemenea daca pot sa cer daune morale. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 8 Iunie 2012
1. La cererea de chemare in judecata mai puteti atasa si copie de pe c.i.m...

2. In instanta se sanctioneaza angajatorului , iar in caz de pierdere acesta are la indemana actiunea in regres impotriva persoanelor care au decis concedierea nelegala a dvs.

3. Art. 253 C.mun.
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
.......

4. Obligarea angajatorului la plata daunelor morale
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale in litigiile de munca catinka catinka Va rog sa imi spuneti daca in cazul desfacerii contractului de munca nelegal pot cere daune morale, echivalentul salariilor care ar fi trebuit sa le primesc ... (vezi toată discuția)
Concediere in concediul medical, despagubiri Patrick56 Patrick56 Bunaseara am si eu o intrebare mama mea a fost concediata in timpul concediului medical i sa desfacut contractul de munca acest fap este ilegal,. stiu asta ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca-----despagubiri mariusvladut mariusvladut [quot]Buna seara.Va rog frumos sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema.Am castigat un proces(litigiu de munca)definitiv si irevocabil.Dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)