avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare

Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare
situatie: vanzatorul cesioneaza unui tert , nu se semneaza vreun act intre cumparator si tert .
intrebare : ce conditii trebuiesc indeplinite pt punerea la plata in solidar in cazul rezolutiunii contractului (cedent+cesionar)
care sunt exceptiile care il degreveaza pe cedent de orice obligatie?
ce cale de atac (ma refer la art. si legi nu la apel si recurs) este pt varianta in care cedent este scutit de responsabilitate?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Avocat Sorin Grecu , Avocat 15:43, 12 Iunie 2012
1.3. Nu ne dorim sa postezi mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editezi mesajul anterior (in cele 30 de minute cat poti edita mesajul).
Cum adica cesiune de antecontract? Poate cesiunea de creanta rezultata din antecontract? Sau de datorie? Cesiunea, pentru a putea fi opusa tertilor trebuie notificata / publicata in CF sau AEGRM. Odata notificata cesiunea, cesionarul devine creditor al debitorului-cedat. Astfel, cesionarul poate introduce actiune directa impotriva debitorului-cedat. Acum, eu nu am inteles cum debitorul obliga la plata creditorul (cedent+cesionar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Cesiune anca banciu anca banciu care este procedura in cazul mai multor creditori . daca un cedent cedeaza o creanta catre un cesionar dar anterior acestei cesiuni creanta a fost cedata ... (vezi toată discuția)
Ce este cesiunea, se poate revoca? alexberi alexberi O firma vrea sa cesioneze drepturile asupra unor terenuri pentru care are antecontracte de vanzare cumparare. Nu imi e clar ce inseamna cesiunea si cand se ... (vezi toată discuția)