avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cat se poate tergiversa pe casco?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cat se poate tergiversa pe casco?

Buna ziua!As vrea sa stiu cat de mult se poate tergiversa un dosar de dauna pe casco,tinand cont ca in conditiile generale ale contractului de asigurare scrie sec ca societatea poate efectua cercetari suplimentare,dar fara a stipula un termen anume in care se pot incadra.In conditiile astea,un pagubit poate fi "dus cu presul" si ani de zile?
Pe siteul CSA referitor la casco scrie : "În cazul unei asigurări CASCO, drepturile și obligațiile dvs. ca asigurat, dar și cele ale societății de asigurare sunt cele stabilite în contractul de asigurare pe care l-ați încheiat."
Chiar nu exista nici o lege mai presus de acel contract stufos care sa vina in sprijinul asiguratului?
Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 23:31, 12 Iunie 2012
se poate tergiversa pina se prescrie - 2 ani.
va recomand sa incepeti procedura amiabila, de conciliere ocazie cu care puteti afla motivul tergiverarii.
daca nu se rezolva, trebuie sa mergeti in instanta deoarece alta sansa nu exista. in pararel, depuneri o sesizare la CSA - nu se stie niciodata de unde sare iepurele :)
FranciscGerber a scris:

Cine este .....?

:ban: Nu se admite in mesaj, mentionarea de nume si firme.
Daca puteti da un raspuns, formulati o indicatie cu caracter general, pentru ca si asiguratorii trebuie sa respecte aceleasi norme legale.Subiectivismul poate dauna grav consultatiei!!

Se pare ca sesizarile fundamentate, trimise catre CSA, au inceput sa rodeasca!:rtfm:

Vezi aici: www.avocatnet.ro/content/for...


Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
nucu$, utilizator
In sprijinul dumneavoastra poate veni o lege doar daca intelegeti sa beneficiati de drepturile pe care le aveti. Este imperios necesar, pentru a va primi despagubirea mai repede, sa faceti o reclamatie la CSA si sa trimiteti asiguratorului o adresa de convocare la conciliere.
Va recomand sa va adresati unui avocat care sa va ajute in demersurile dumneavoastra.
Adresati o petitie institutiei pe care ati mentionat-o pentru ca se pare ca sunt mai multe cazuri ca ale dumneavoastra, iar asiguratorii au fost amendati pentru ca nu si-au respectat contractele sau le-au tergiversat. Sigur adresati petitie si catre asigurator si cereti sa va spuna motivul pentru care nu se rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco omniasig kra kra Salutate, Am un prieten care acum 3 luni de zile si-a gasit masina avariata in fata blocului. Acesta are full casco la Omniasig, insa a astepatat 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Astra asigurari nu plateste dosar de dauna de mai bine de 60 de zile ng314 ng314 Am polita casco la Astra. Am un dosar depus la ei din data de 18.02.2010. Am contactat inspectorul la o saptamana dupa depunere si mi-a spus ca este complet si ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca ardaf zenyt zenyt Buna Seara!Am si eu o problema cu cei de la ardaf...In data de 4 nov 2010 un cetatean cu o dacie nu s-a asigurat si mi-a \"taiat\" calea,rezultand daune atat ... (vezi toată discuția)