avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

Se poate schimba incadrarea juridica de la vatamare corporala la lovitura cauzatoare de moarte daca partea vatamata a avut 13 zile de spitalizare?Care este pedeapsa maxima?Ce sanse are sa scape fara sa fie retinut?
Nu se poate schimba incadrarea juridica.
Pedeapsa pentru lovire si alte violente este de la 1 luna la 3 luni sau amenda.
In astfel de cazuri se aplica amenzi nu se aplica pedepse cu inchisoarea , maxime .
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
Stefan Bicov, Avocat
La 13 zile de ingrijiri medicale, infractiunea este de lovire sau alte violente.
Si daca, ulterior, victima a decedat si s-a constatat ca decesul a survenit in urma loviturilor primite sigur ca se va schimba incadrarea juridica de la lovire sau alte violente la LCM.


ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Sa inteleg ca a decedat ulterior victima in urma loviturilor primite sau care este intrebarea?
@Baby291967 a scris:



As vrea sa fac unele precizari la ce intrebari am pus.In primul rind cel care a stat in spital 13 zile nu a decedat.Nu a ramas cu sechele si este poate mai sanatos ca mine.Cel care la lovit este arestat si are de efectuat o pedeapsa de 6 ani.Cum este posibil? La ce articol din codul de procedura penala a fost incadrat? Multumesc pentru raspunsuri




Intervenţie moderator:

@Baby291967, va rog să scrieţi în continuarea acestui topic şi să nu mai deschideţi încă o dată subiectul.Multţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune, pierderea unui dinte eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat de catre o persoana. In urma loviturilor au rezultat mai multe echimoze, precum si dintele 24 spart care a ... (vezi toată discuția)
Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)