avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare masini parcate neregulamentar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare masini parcate neregulamentar

Buna ziua, a trecut cam mult timp de la ultima postare, dar cum problemele apar cand nici nu te astepti iata ca supun atentiei dvs. o problema legata de operatiunea de ridicare a masinilor:
-in data de 17.06.20212 mi-a fost ridicata masina parcata pe un loc de parare destinat taxi (ideea este ca erau 4 locuri de parcare, in dreptul primului loc era semnul "NUMAI TAXI", celelalte 3 locuri avand scrise cu vopseauape jos "taxi" doar ca aceasta vopsea este foarte stearsa si daca nu ar fi indicatorul nu ai sti ce scrie pe jos).
Conform OUG 195/2002 republicata la art. 64, alineatul 1 scrie "Politia rutiera poate dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila si care constituie un obstacol pentru circulatia publica. Ridicarea si depozitarea vehiculelor se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz."
In HG 1391 din 2006 se interzice oprirea voluntara in statiile mijloacelor de transport public de calatori (nu zice nimic de taxi).
Hotararea Consiliului Local Sibiu ([ link extern ] .
Pot face contestatie la PV, respectiv imi pot recupera banii (500 ron + amenda)?
Cel mai recent răspuns: mac23 , utilizator 02:29, 27 Iulie 2012
mac23 a scris:

Hotararea Consiliului Local Sibiu ([ link extern ] >


Concret cine nu va permite sa achitati sanctiunea la jumatatea din cuantum in 48 de ore?
daca apreciati ca detineti probe temenice care sa dovedeasca nevinovatia dvs,avet dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

Pai cei 500 ron sunt calculati astfel: 150 ron amenda, 150 ron ridicare si transport si 200 ron depozitare.Ca sa iti recuperezi masina trebuie sa platesti 500 ron in momentul ridicarii, si abia apoi vine PV acasa...
Nici pana la aceasta data nu mi s-a comunicat in vreun fel procesul verbal! Conform legii daca au trecut cele 30 de zile se anuleaza sanctiunea prevazuta prin proces.Cum pot sa recuperez banii de la SC PIETE SIBIU firma desemnata sa ridice masinile?
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
mac23, utilizator
Am citit mai multe cazuri prezentate aici pe forum, cazuri legate de termenul de intocmire/comunicare PV. Ce nu inteleg eu,in situatia mea, ca sa imi ridice masina trebuiau sa o faca in baza unui PV si a unei dispozitii de ridicare (conform HCL 103/2011 ART. 10 LIT. 3,4,5.).Daca nu mi-au comunicat PV-ul pana acum, in momentul cand o vor face evident il voi contesta.
Dar daca imi vine PV intocmit pe o data ulterioara zilei in care mi s-a ridicat masina, mai este valabil acest PV, pot sa-l mai atac?Pentru ca atunci inseamna ca mi-au ridicat masina in data de 17.06.2012 fara a avea un PV in baza caruia sa fie dispusa masura ridicarii.
Dar daca trec si cele 6 luni si nu primesc PV, cum mai pot recupera cei 500 ron achitati pentru ridicare?
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!!!LEGI DE CACAO FACUTE NUMAIDECAT SA FIE MUUULT INTERPRETABILE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta impotriva ridicaii autoturismului cristel padurean cristel padurean Autovehicul parcat regulamentar, ridicat de catre Birou de ridicari auto. Am ridicat autoturismul din locul de depozitare la aprox. 30 minute dupa ce a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in data de 17.06 mi-a fost ridicata masina de pe o ... Cube Cube Buna ziua! In data de 17.06 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din Sibiu, iar sumele pe care le aveam de platit au fost 300 de lei taxa de ridicare a ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare pentru dispozitie ridicare auto adinasmn adinasmn Rog colegii care ma pot ajuta cu un sfat.. la data de 10.10.2009 mi s-a ridicat masina, parcata pe o strada de pe raza sect 1. la data de 12.10.2009, m-am ... (vezi toată discuția)