avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident motoscuter
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident motoscuter

fratele meu a avut un accident cu motoscuterul. totul s-a intamplat pe un drum comunal, pietruit pe care abia incap 2 masini intr-o curba cu vizibilitate cam redusa insa nesemnalizata ca atare. problema e ca el pregatea scuterul de vanzare si a mers circa 300 metri la o casa sa taie o toba la sucterul ala, si fiindca urma sa o vanda nu i-a mai facut asigurare auto.la intoarcere el mergea cu circa 30-40 km/h undeva pe mijlocul drumului incercand sa evite gropile care erau prin zona.in curba venea o masina situata tot pe mijlocul drumului , insa dupa spusele lui si ale catorva martori ,masina avea viteza.in curba s-au seziat prea tarziu si s-u ciocnit frontal.fratele meu zice ca a incercat sa il evite insa a fost prea tarziu.celalat zice ca a incercat si el sa franeze si ca venea pe banda lui ,si a ajuns pe mijlocul strazii deoarece aincercat sa evite contactul cu scuterul.si tot asa. cine credeti ca e vinovat in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 15:33, 19 Iunie 2012
Vinovatul este clar conducatorul mopedului:
De ce?
- a circulat cu mopedul fara a indeplini conditiile cerute de lege (lipsa RCA si altele, probabil)
- nu a adaptat viteza la conditiile de drum (pentru a putea evita orice pericol)
- nu a circulat cat mai pe dreapta drumului, in sensul de mers

Viteza nu poate si stabilita fara mijloace tehnice omologate. Aprecierea vitezei tine de perceptia fiecaruia. Ce mie mi se pare 40 km/h, altuia i se poate parea 80 km/h.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedreptate in cazul unui accident auto! Rnutzu Rnutzu ,, Un politist din localitatea X se afla in stare grava la un spital din Iasi dupa ce a fost victima unui accident rutier. Este vorba despre X, agent la Biroul ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi ... (vezi toată discuția)
Accident pe un drum national cu o caruta nesemnalizata gingasu_eu gingasu_eu Bun gasit!Ma aflu din nefericire in urmatoarea situatie:circuland pe un drum national si observnd tarziu o caruta nesemnalizata corespunzator aflata pe acelasi ... (vezi toată discuția)