avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical si indemnizatie crestere copil

Buna ziua, am si eu o intrebare. In cazul in care mama este in crestere copil pana la doi ani, tata are dreptul la concediu medical pentru copil (copilul fiind bolnav si necesitand mai multe interventii chirurgicale)?
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 09:23, 21 Iunie 2012
Da, sunt drepturi care curg in baza unor acte normative diferite,respectiv indemnizatia pentru crestere copilin baza OUG 111 DIN 2010,iar concediile medicale in baza
OUG 158 DIN 2005
(1) Beneficiază de indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav, opţional, unul dintre părinţi, dacă solicitantul îndeplineşte condiţiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 7.

(2) Beneficiază de aceleaşi drepturi, dacă îndeplineşte condiţiile cerute de prezenta ordonanţă de urgenţă pentru acordarea acestora, şi asiguratul cărei în condiţiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, căruia i s-au încredinţat copii în vederea adopţiei sau i-au fost daţi în plasament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat concediu medical primeste mama dupa operatie pe cord copil? elennna elennna Buna ziua. Mi-am operat baietelul de 3 ani pe cord si nu am primit concediu decat pe perioada spitalizarii necesare interventiei, respectiv 2 saptamani. Nu ... (vezi toată discuția)
Durata maxima de acordare a concediului medical acordat pentru ingrijirea copilului bolnav conform legii catalinavulpe74 catalinavulpe74 Cumnata mea este in germania cu copilul bolmav de neopalazie si urmeaza un tratament chimioterapeutic.Si s-au adunt un nr de 518 zile de concediu medical in ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijirea copilului bolnav ozana-oana ozana-oana Buna!vreau sa va pun o intrebare:de cate zile de concediu medical beneficiez lunar/anual,pentru ingrijirea copilului in cazul in care acesta se ... (vezi toată discuția)