avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SECHESTRU PENAL PE IMOBIL INSTRAINAT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SECHESTRU PENAL PE IMOBIL INSTRAINAT

Speta este urmatoarea: in cursul procesului penal, societatea instraineaza imobilul liber de sarcini prin act autentic notarial . Ulterior Parchetul se sesizeaza si transmite la cartea funciara Ordonanta de instituire a masurilor asiguratorii desi societatea urmarita nu mai este proprietar. Este legal sa se inscrie in cartea funciara sechestrul in acest caz?
Cel mai recent răspuns: dan1979b , utilizator 18:25, 27 Noiembrie 2012
da, deoarece se sechestreaza bunul indiferent de cine este proprietarul acestuia la rspectivul moment sau de persoana cercetata. motivele sechestrului sunt intemeiate pe dreptul de proprietate (fost) dintre persoana cercetata si imobilul instrainat.
Conform art. 163 CPP "Măsurile asigurătorii în vederea reparării pagubei se pot lua asupra bunurilor învinuitului sau inculpatului şi ale persoanei responsabile civilmente, până la concurenţa valorii probabile a pagubei". Ori in cazul de fata niciuna din persoanele mai susmentioate nu este proprietarul bunului indisponibilizat. In plus, pin instituirea "cu intarziere" a sechestrului s-a incacat si dreptul de propritate garantat prin constitutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator penal 198413 198413 buna ziua, am o mare nelamurire! problema este urmatoarea: sunt parte responsabila civilmente intr-un proces penal! angajatul meu ( soferul ) societatii a ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ;urmarire penala pentru evaziune fiscala . gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua. Sotul meu,administratorul unei firme , este urmarit penal pentru evaziune fiscala ,motiv pentru care s-a instituit sechestru asigurator pe ... (vezi toată discuția)