avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa

Buna ziua,
Am dobandit o casa printr-un act de adjudecare.Casa a fost construita fara autorizatie de constructie si din acest motiv nu mai pot face intabularea ei.am inteles ca a fost data o lege anul acesta si din acest motiv nu mai exista nici o sansa.Terenul pe care este construita casa, s-a intabulat.
Avand in vedere faptul ca acesta casa a fost construita in anul 2003 , si de atunci se platesc taxe la primarie atat pentru casa cat si pe teren, credeti ca ma pot adresa unei instante pentru a rezolva acesta problema?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:36, 21 Iunie 2012
Mai bine va adresati unui proiectant autorizat care sa va faca documentatia pentru intrarea in legalitate!
Ordin 838/2009: Art. 59: Intrarea în legalitate
(1)Organul de control care a sanctionat contraventional pentru fapta de a se executa lucrari de constructii fara autorizatie sau cu încalcarea dispozitiilor acesteia, potrivit prevederilor art. 28 alin. (1) din Lege, pe lânga oprirea executarii lucrarilor, are obligatia de a dispune luarea masurilor necesare pentru încadrarea lucrarilor în prevederile autorizatiei, sau de desfiintare a lucrarilor executate fara autorizatie, într-un termen pe care îl va stabili prin procesul verbal.
(2)În vederea realizarii prevederilor alin. (1), potrivit Legii, autoritatea administratiei publice competenta sa emita autorizatia de construire/desfiintare are obligatia de a analiza modul în care constructia corespunde reglementarilor din documentatiile de urbanism aprobate pentru zona de amplasament, urmând sa dispuna, dupa caz, mentinerea sau desfiintarea constructiilor realizate fara autorizatie sau cu încalcarea prevederilor acesteia.
(3)În situatia în care constructia realizata fara autorizatie de construire întruneste conditiile urbanistice de integrare în cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire în vederea intrarii în legalitate, în coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai în baza concluziilor unui referat de
expertiza tehnica pentru cerinta esentiala de calitate "rezistenta mecanica si stabilitate" privind starea structurii de rezistenta în stadiul fizic în care se afla constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu", numai dupa emiterea Acordului de mediu, în conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie nicolae242 nicolae242 buna ziua ma numesc manea nicolae si as vrea sa stiu daca mai pot obtine autorizatia de constructie daca am construit 2 camere mansardate pe teren proprietate ... (vezi toată discuția)
Cladire nedeclarata nicolae242 nicolae242 buna ziua, am construit 2 camere fara autorizatie acum 5 ani si nici la circa financiara nu am spus ca am construit. daca ma duc acum la fisc sa declar ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie imobil terminat in 2002, intrarea in legalitate rupa rupa buna ziua - în anul 1998 am inceput o constructie fara autorizatie , a fost terminata in 2002 fara probleme , acum doresc sa fac cadastru , intabulare , dar ... (vezi toată discuția)