avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimb de teren cu primaria
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimb de teren cu primaria

Buna ziua

Am cuparat la o licitatie organizata de finante un teren care e tocmai in curtea scolii. Un om a murit fara mostenitori si a luat statul terenul pe care ulterior mi la vandut mie. Vreau sa schimb terenul acela cu alt teren agricol al primariei. Primaria sau scoala tocmai au construit un teren de sport si vestiare pe acel teren in urma cu doi ani ( nu prea inteleg eu cum de au primit autorizatie de constructie). Cum pot obtine maximum din acest schimb?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dogarudobra , utilizator 14:12, 16 Ianuarie 2022
Trebuie sa se stie ce fel de licitatie s-a facut si ce pasi s-au facut catre dvs. dupa cumpararea terenului.
S-a facut documentatia si s-a intabulat pe numele dumneavoastra terenul, sau nu ati mai intreprins nimic? Daca e asa , atunci nu mai va puteti intreba cum s-a eliberat autorizatia de construire teren de sport si vestiare.
Pai eu am cumparat acum doua zile la licitatie terenul si acum umblu sa-l intabulez.
Odata intabulat terenul, pot sa incui terenul si sa nu permit nimanui accesul pe terenul meu? Chiar daca Primaria a facut un teren de sport pe el
Aţi scris că Primăria a construit acum 2 ani vestiare şi teren de sport iar mai apoi aţi arătat că aţi cumpărat la licitaţie acest teren , acum 2 zile. Când s-a făcut licitaţia, s-a arătat concret , ce s-a pus la licitaţie- şi construcţiile respective de pe teren sau numai terenul?Dacă nu s-au pus şi acestea înseamnă că vor avea un drept de superficie constructorii/(primăria sau , mai puţin şcoala-care nu cred să aibă bani de investit)şi veţi fi obligat să le daţi drum de servitute pentru construcţiile de pe teren. Întabularea se va face exact pe ceeace aţi licitat.
cel care a raspuns nu a inteles nimic din postarea respectiva. ati interpretat cum ati vrut. nu era mai bine daca va abtineati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar prin autorizatie de constructie boarcornel boarcornel Pe un teren de 5000 mp se construiesc 2 locuinte identice.Conform actului de intabulare pe teren este proprietara sotie.pe o locuinta este proprietar sotul iar ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietatii cameliadragomir cameliadragomir Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa Anca Bunea Anca Bunea Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate intabula o casa la rosu pe un proprietar si amenajarile interioare (casa finalizata ) pe 2 proprietari Multumesc (vezi toată discuția)