avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor

buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu viitorul meu sot in iasi ,dar am vrea sa ne mutam in franta.intrebarea este daca pot sa plec cu fata fara semnatura tatalui ei ci doar cu pasaport pt ea si hotararea de divort definitiva si irevocabila in care se specifica ca mi-a fost incredintata.
Cel mai recent răspuns: sawy , utilizator 09:35, 6 Iulie 2012
da, daca vi s-a dat custodia exclusiva a copilului, luati hotararea irevocabila (legalizati-o inainte ca sa fie totul perfect) si pasaportul si e de ajuns
Da, puteti. Totusi, aveti obligatia legala de al informa pe tata despre noul domiciliu al minorei
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
in hotararea de divort scrie asa :in temeiul art 14 din lg 272/2004 raportat la art 42 din Codul Familiei minora .... nascuta la data .... va fi incredintata spre crestere si educare reclamantei parate pentru urmatoarele motive : intelegerea partilor,faptul ca aceasta ii asigura un climat familial corespunzator ,obtine venituri si intre cele doua exista o puternica relatie de afectiune,asa cum rezulta din declaratia martorei si din referatul din ancheta sociala.Incuviinteaza ca paratul reclamant sa aiba legaturi parintesti cu minora dupa urmatorul program de vizitare:in prima si a treia saptamana din luna de sambata orele 16.00 pana duminica orele 18.00 si in vacanta de vara in perioada 15-22 iunie cu posibilitatea luariiminorei la domiciliul sau. acum ca v-am scris exact ce scrie in hotararea de divort va mai intreb odata fara sa va suparati pe mine :pot sa ies din tara cu fata ca sa locuim in franta definitiv cu viitorul meu sot fara semnatura tatalui si numai cu pasaport pentru ea? poate tatal ei sa impiedice in vre-un fel aceasta plecare?
si cu programul lui de vizita cum ramane?va intreb toate astea ca sa nu am probleme.va multumesc din suflet.
Puteti pleca fara acordul tatalui dar aveti obligatia de al informa pe tata despre noul domiciliu al copilului, pentru ca acesta sa isi poata exercita drepturile acordate de lege.

Tatal ar putea sa va blocheze plecarea printr-o actiune in instanta.
si in actiunea din instanta ce sa ceara sau cum sa imi blocheze plecarea?dar daca il anunt ca am plecat dupa ce am iesit din tara?

Alte discuții în legătură

Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Caut un avocat care sa faca dreptate pentru o fetita care nu are nici o vina maria.monica38 maria.monica38 acum 12 ani am deschis un proces de divort pe care nu l-am castigat chiar daca aveam certificat medici legal ca sotul m-a strins de gat,poate din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul?? D_Mihaela D_Mihaela Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din ... (vezi toată discuția)