avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie definitiva si irevocabila

Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am custodie definitiva si irevocabila pentru fetita mea iar tatal are drept la vizita o singura data pe an in vacanta de vara o luna , eu am o relatie de un timp si urmeaza sa ne casatorim {dar nu in tara} intrebarea mea este ..daca sunt casatorita mai am nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara impreuna cu fetita mea pentru a ne stabili in alta tara..mentionez ca viitorul sot nu este cetatean romin...iar eu urmind sa ma intorc cu fetita mea in fie care an in tara timp de o luna ..va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:22, 28 Aprilie 2011
Fetita nu va este incredintata definitiv si irevocabil. Oricand fostul sot poate sa solicite reincredintarea minorei in favoarea acestuia.
In orice situatie, casatorita sau divortata sau vaduva , aveti nevoie de acordul fostului sot de a iesi din tara cu minora definitiv. Acest aspect de stabilire a domiciliului minorei in alta tara poate fi stabilit numai de instanta de judecata din Romania.
Luati legatura cu un avocat sa va explice detaliile unui astfel de demers.
Succes!
puteti sa va stabiliti unde doriti cu fetita. daca ii respectati programul de vizita, e cu atat mai bine. daca e ceva ce nu-i convine tatalui, sa va actioneze in instanta
Buna seara..tin sa va multumesc de mesaj....si sa mi cer scuze pentru ca am gresit modul de a ma exprima.....eu am hotarare definitiva si irevocabila fara drept de vizita din partea tatalui deoarece in timp el nu a depus nici o intampinare la dosarul privind incredintarea minorei..judecatorul in acel moment i a precizat ca are termen de 15 zile pentru a contesta decizia lui ori a cere un program de vizita.Acest termen a trecut iar el nu a depus nimic in dosar iar eu m-am ales cu o custodie definitiva si irevocabila in care nu se precizeaza nimic de dreptul tatalui la vizita . Intrebarea mea este ...din moment ce am aceasta hotarare el mai poate face recurs la programul de vizita tinind cont ca deja am o hotarare definitiva si irevocabila?mai tin sa precizez ca eu impreuna cu fetita nu mai suntem in tara....va multumesc fff mult :)
Referitor la iesirea din tara, este evident ca nu ati avut nevoie de acordul tatalui pentru a pleca insotita de minora avand o hotarare definitiva si irevocabila.
In privinta dreptului de vizita, tatal poate solicita oricand pe cale separata o actiune prin care sa solicite instantei stabilirea unui program de vizita al minorului, chiar daca initial in cadrul procesului de incredintare nu a solicitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului iuliana stoica iuliana stoica buna ziua...as dori si eu raspuns la unele intrebari...in anul 2009 august am bagat divort de fostul sot,avand impreuna o fetita de 5 ani atunci..in 2010 ... (vezi toată discuția)