avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea cetateniei romane pentru copil nascut in SUA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea cetateniei romane pentru copil nascut in SUA

Buna ziua,
Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie:
Am baiatul in SUA, are si cetatenie romana si americana. Acum are un copil nasut in America (mama cetatea american) si ar dori ca , copilul sa aiba si cetatenie romana.
Intrebarile mele sunt:
1.Ce acte, ce demersuri trebuesc facute pentru a obtine si cetatenia romana.
2.Daca aceste demersuri se pot face prin ambasada romana din SUA sau trebue sa vina in Romania pentru perfectarea actelor.
Multumesc anticipat pentru bunavointa.
Ilie Chirculescu
Bucuresti
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:41, 24 Iunie 2012
Copilul are cetatenia romana prin nasterea sa dintr-un parinte cetatean roman.
1. Trebuie sa solicite inscrierea certificatului de nastere eliberat de autoritatile americane.
2. Inscrierea se poate solicita la ambasada sau consulatul Romaniei -ce are mai aproape de domiciliu-din SUA, nu trebuie sa vina in Romania.
Este necesar ca la ambasada sau consulat sa prezinte certificatul de nastere al copilului care trebuie sa fie apostilat de autoritatile americane, de actele de identitate ale parintilor, certificatele de nastere ale parintilor si de certificatul de casatorie. Solicitarea inscrierii se va face de tata, fireste, intrucat dumnealui este cetatean roman. Daca fiul dvs. s-a casatorit in America si nu a solicitat pana acum transcrierea certificatului de casatorie, acesta din urma va fi solicitat a se inscrie concomitent cu certificatul de nastere a copilului. Nu se aproba transcrierea certificatului de nastere inainte de a se transcrie cel de casatorie a parintilor-in cazul in care acestia sunt casatoriti- Sa va traiasca nepotelul!:vishenka:
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
Justitiarul711, utilizator
Detalii gasiti si la acest link:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate nastere sua transcriere in ro Miorita34 Miorita34 Buna ziua! Imi puteți spune unde e mai usor de transcris certificatele americane de nastere , in România sau la consulatul Ro in SUA? Noi, parintii, suntem ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie româna pt copil 1an si jumatate Elisacucu Elisacucu Buna ziua, Copilul meu este născut in SUA, cetățean american. Eu sunt maritata cu tatăl lui, cetățean roman-american. In luna Iunie 2011 m-am ... (vezi toată discuția)