avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cui se adreseaza plangerea in cazul unei societati non ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cui se adreseaza plangerea in cazul unei societati non profit?

Presedintele unei societati non profit (composesorat de padure) a facut o multime de ilegalitati. A fost ales un alt presedinte de catre oameni, acum sase luni, dar cel vechi nu preda actele si este in functie in continuare. Se poate face o plangere la Parchet, sau doar la Judecatorie?
Cel mai recent răspuns: ContSters239118 , utilizator 21:33, 24 Iunie 2012
Plangerea penala se depune la parchet si se adreseaza prim-procurorului, daca e parchet de pe langa o judecatorie sau un tribunal, sau procurorului general, daca e parchet de pe langa o curte de apel sau ICCJ.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
ContSters239118, utilizator
Cineva imi spusese ca Parchetul nu se ocupa de societati non profit si am vrut sa verific daca e adevarat.
Va multumesc!
Plangerea penala se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Depinde de problema. Daca e vorba despre o infractiune, parchetul se ocupa de cercetarea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila Nico PH Nico PH Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu niste eventuale modificari legislative de data recenta. Este vorba despre plangerea prealabila si unde poate ea fi ... (vezi toată discuția)
Cui adresez plangerea penala? C_CRISTINA C_CRISTINA Cui adresez plangerea penala pentru emiterea unor cecuri fara acoperire? Politiei? Procurorului? Pot sa fac aceeasi plangere pentru 2 infractiuni? Atat pe ... (vezi toată discuția)
Recuzarea organului de cercetare penala Stingray Stingray Am calitatea de parte vatamata intr-un dosar penal ce sa afla in faza actelor premergatoare. Comisarul ce se ocupa de caz este partinitor in sensul ca mi-a ... (vezi toată discuția)