avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... amenintare executare silita de la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

amenintare executare silita de la banca

Dupa ce am primit somatie sa platesc x suma, se trece direct la poprire pe venit(pensie)? sau banca trebuie sa ceara de la judecatoarie incuviintarea executarii si apoi sa fac contestatie la executare? pot sa atac in instanta somatia si suma sau sa astept inceperea executarii silite?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:03, 28 Iunie 2012
Somatia e semnata de reprezentantii bancii sau de catre executorul judecatoresc? Daca e semnata de executor, s-a declansat deja executarea silita. Puteti ataca, dar sa stiti ca pentru introducerea cu rea credinta a contestatiei la executare puteti fi amendata de catre Instanta. E musai sa aveti motive de contestatie, altfel...
somatia este semnata de catre banca si contine precizarea ca daca nu platesc o suma intarziata la plata, intru in executare. Insa nu e mentionata suma totala a creditului, declarata scadenta.
In acesta situatie, Banca se va adresa mai intai executorului judecatoresc , iar acesta trebuie sa ceara incuviintarea executarii silite la Instanta de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)
Cum scap de masina? zoltoreanu_paul zoltoreanu_paul am credit de nevoi personale si nu vreau sa l mai platesc .(prefer sa mi puna poprire pe salariu ) insa am masina pe numele meu si nu vreau sa o execute ... (vezi toată discuția)
Executare silita oricare oricare Buna ziua ,am o intrebare:sunt executat silit pentru ca nu am mai putut plati ratele.Cand am incheiat contract leasing auto m-au obligat sa garantez un numar ... (vezi toată discuția)