avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de justitite nejustificate la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de justitite nejustificate la plata intretinerii

Buna ziua,
Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. r fi foarte lunga povestea insa am sa incerc sa o scurtez.
Mama este retantiera la intretinere, e adevarat de o perioada de timp. Am facut rost de bani si as vrea sa achit, insa in lunile ianuarie; februarie si martie i s-au pus la lista de plata cate 500 de lei (pe fiecare luna in parte) pentru cheltuieli de judecata. Marea problema este ca nu a fost data in judecata ( nu a primit niciun document in aceasta privinta). Din pacate nu mi-a trecut prin cap sa fac poze la liste in fiecare luna 9(am pozat doar ultima luna) , iar acum administratorul vrea sa imi incaseze restanta cu cei 1500 de lei inclusi (ii considera restanta). Nu a vrut sa ne dea copii dupa listele afisate pe perioada restantei(cererea a fost facuta verbal, acum am trimis o cerere scrisa prin posta cu confirmare de primire catre presedinte). In schimb ne-a dat ca un fel de fisa a apartamentului din ianuarie 2009 pana in prezent. In aprilie ac, mama a fost plecata din Bucuresti, iar la intoarcere, administratorul era jos si lua lista de plata pe luna ianuarie iar cand mama l-a rugat sa i-o arate a rupt-o si i-a dat o bucatica cu nr apart. mamei insa incompleta si mototolita. Ceea ce este scris in acea fisa pe care ne-a inmanat-o admnistratorul nu corespunde sub nici-o forma cu ceea ce este pe lista de intretinere.
Vreau sa achit fix intretinerea si penalizarile aplicate, insa nu vreau sa ii dau cei 1500 de lei pe care nu au cum sa ii justifice.
Mai grav este ca acum cca o luna a fost sedinta si adunare generala etc... in care s-a decis schimbarea presedintelui si a administratorului. A fost ales un nou presedinte, iar ca administrator au solicitat diverse oferte care probabil vor supuse unei analiza. In fine, mai grav este ca noul presedinte ales se lupta de 3 saptamani cu ei ca nu vor sa predea documentele, nu ii dau acces la documente, etc..... In momnetul in care noul presedinte i-a intrebat despre presupusa actiune in instantei a mamei mele, au dat din umeri si au spus ca au dat bani avocatei care numai raspunde la telefon, si ca nu au niciun document incheiat intre ei si avocata.
Cum pot sa platesc intretinerea restanta fara cei 1500, nu vrea sa imi incaseze asa. As cere o expertiza contabila dar e destul de scump si singura nu imi permit.
Ma gandeam sa ii trimit prin mandat postal, iar inainte sa le fac o notificare unde sa le spun ca voi achita sume de reprezentand restanta intretinere pe perioada iar diferenta o voi achita in momentul in care imi vor justifica suma. Ar fi ok?
Credeti-ma ca nu stiu cum sa fac mai ales ca si Administratorul si Presedintele nu sunt oameni cu care poti discuta..........
Multumesc anticipat si scuzele de rigoare pentru eventualele greseli!
Cel mai recent răspuns: stan_iulia , utilizator 10:47, 19 Octombrie 2012
au dat din umeri si au spus ca au dat bani avocatei care numai raspunde la telefon, si ca nu au niciun document incheiat intre ei si avocata.

Este treaba presedintelui, administratorului, cenzorului, daca au dat banii si nu au acte justificative, nu trebuie sa va incarce pe dumneavoastra atata timp cat nu va pot arata dovada ca sunt cheltuieli de judecata.
Dumneavoastra mergeti la presedinte si la administrator (cei noi alesi) si achitati restanta si penalizarile, sau o suma cat mai mare ca sa nu va mai dea in judecata, iar daca nu puteti achita toata restanta macar sa faceti o esalonare a acestei datorii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
ContSters241232, utilizator
Nu pot merge pentru ca noul presedinte ales se lupta cu ei de 3 saptamani sa preia. Nu are cum sa imi incaseze bani pentru ca nu are chitantier nu are stampila, nu are nimic pentru ca cei doi refuza sa predea "presedentia" si "administratia".
Bine, daca nu vor sa predea decat peste 3 luni ce faceti cu furnizorii?
Asta nu este un motiv sa nu incaseze nimeni, nu se poate sta in loc ca nu vor ei sa predea, nu predau o tara, se face o comisie si mergeti la use la ei sa predea chitantierele si stampila asociatiei, viata merge mai departe nu trebuie sa asteptati dupa ei.
noul presedinte ales se lupta cu ei de 3 saptamani sa preia

Puteti sa schimbati presedintele daca nu a reusit sa ia o stampila si niste chitantiere in 3 saptamani!!#-o
Pentru a va demonstra buna credinta si interesul pentru achitarea restantei trimiteti prin mandat cu confirmare de primire pe adresa asociatiei de proprietari suma pe care doriti sa o achitati,pentru care ulterior trebuie sa vi se elibereze chitanta justificativa
In conditiile in care asociatia de proprietari a inteles sa avanseze sume fara forme legale,acestea nu pot fi impuse proprietarilor-responsabili fiind persoane in functie care au dispus acele plati
Daca mama dvs era actionata in justitie,normal era ca aceasta sa primeasca citatie la care sa fie anexata actiunea asociatiei de proprietari
Nu va intereseaza luptele pentru sefia conducerii asociatiei de proprietari
Avand in vedere refuzul de preluare suma,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei,care cu ocazia verificarilor va lamuri si aspectele legate de conducerea asociatiei de proprietari si cine trebuie sa detina documentele asociatiei
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Ynocentta deja am depus la primarie o cerere pentru un control de fond, asta si pentru a il ajuta pe noul presedinte sa poata prelua pana la urma. Doamana de la Primarie care m-a indrumat s-a crucit cand a vazut documentele eleiberate de ei si a descoperit cu stupoare ca la dosarul asociatie din 2006 (de cand a preluat actualul Administrator nu este depus niciun document la dosar). Dansa mi-a recomandat o expertiza contabila, insa din pacate dpdv financiar nu am capacitatea de a sustine in intregime financiar aceasta expertiza. Daca ar mai fi alti vecini dispusi sa participe ar fi ok, insa din pacate (marepet) ei sunt total dezinteresati. Nu prea ai cu cine discuta. Si sincer daca nu era situatia aceasta (mama restanta) poate nu am fi descoperit ca dl face "smecherioare" .
Pana la urma am decis sa le fac o notificare in care sa le explic ce si cum detaliat, cand ma reintorc in Bucuresti (am sa fiu plecata pentru o sapatamana) sa merg sa vorbesc inca odata cu ei si sa incerc sa le platesc. In cazul in care refuza incasarea sumei, si nu imi justifica cei 1500 de lei am sa le trimit prin mandat postal banii. Am sa va tin la curent.

Alte discuții în legătură

Restanțier cotele de contribuție la intreținere euprotopopescu69 euprotopopescu69 Buna ziua, In ce situație se prescrie o restanța la intreținere și care este legea/ articolul ce reglementeaza aceasta speta ? Restantierul in cauza ... (vezi toată discuția)
Notificare privind somatia de plata la o asociatie de locatari MihaelaT08 MihaelaT08 Mama mea a primit azi o \\\\"Notificare privint somatia de plata\\\\" pentru o restanta de 570.44 lei, reprezentand partial cota intretinere decembrie 2012 si ... (vezi toată discuția)
Proprietar lipsa din tara, apartament ocupat de mama sa, datorii la intretinere ionuti71 ionuti71 Buna ziua, Sunt proaspat ales presedinte de asociatie si datorita problemelor create de vechiul administrator prin nepredarea sumelor incasate, suntem chemati ... (vezi toată discuția)