Buna ziua,
lucrez la o firma, cu norma intreaga (8 ore), am o vechime in munca de aproape 12 ani, un venit net de aprox 1400 ron/luna-brut 1900 ron/luna, urmand sa intru in somaj.
Care ar fi indemnizatia de somaj care as primi-o si pe ce perioada ?
La calculul indemnizatiei de somaj intra si orele suplimentare, daca este cazul ? Daca mai am un alt loc de munca cu timp partial, vechimea la acest loc de munca este de 2 ani, veniturile acestui loc de munca ar putea intra in calculul indemnizatiei de somaj ?
Daca mai aveti un loc de munca,deci obtineti un venit din salariu de acolo,nu veti putea beneficia de somaj indemnizat de la functia de baza,chiar daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare si cim ul va inceteaza dintr-un motiv neimputabil dvs.
Cf.ART. 34din Legea 76/2002:
(1) Somerii prevăzuÑi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaÑie de somaj dacă
îndeplinesc cumulativ următoarele condiÑii:
.....
b) nu realizează venituri sau realizează din activităÑi autorizate potrivit legii venituri mai
mici decât salariul de bază minim brut pe Ñară garantat în plată;
Deci teoretic ar trebui sa renuntati la locul de munca cu timp partial pt. a putea beneficia de somaj .
Somaj
doar_eumike
buna ziua,
am urmatoarea situatie: azi sunt angajatla o multinationala...9000 ron brut. acum 1 luna am facut o firma ptr fonduri UE..(2 asoc)..eu ... (vezi toată discuția)