avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat decedat - cum procedez in fata instantei?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat decedat - cum procedez in fata instantei?

Stimati domni,
Va rog sa ma ajutati cat mai urgent posibil cu un sfat: am un proces intr-un oras din Romania. La primul termen (21 iunie) am solicitat o amanare pentru ca nu aveam avocat. Mi s-a dat termen pe 5 iulie. Din pacate, domnul avocat care urma sa ma reprezinte si cu care aveam contract de asistenta juridica, a decedat cu doua zile in urma. Am aflat abia astazi. Cum sa procedez in aceasta situatie? Trebuia sa depun intampinare si cerere reconventionala pana vineri. Din cate stiu, se da doar o singura data amanare, dar nu stiu cum se procedeaza in asemenea cazuri.
Domnul avocat imi trimisese prin E-mail cererea reconventionala si intampinarea, trebuia sa le semnez si sa i le dau dansului. Acum nu stiu ce sa fac!#-o
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: lala2011 , utilizator 20:02, 8 Iulie 2012
Scoate-ti din e-mail intmpinarea si cererea reconventionala, le semnati si le depuneti personal la registratura judecatriei sau tribunalul unde aveti dosarul.Aveti timp ca pana pe 5 iule sa luati legatura cu un alt avocat care sa aduca la cunostinta instantei ca a fost angajat ca urmare a decesului celuilat avocat, si poate sa ceara termen pentru a pregati dosarul.
Sau incercati DVS. Sa solicitati un termen pentru a angaja un alt avocat intrucat cel angajat a decedat.
Va multumesc pentru raspuns!
1 - Avand in vedere faptul ca eu locuiesc in Bucuresti, iar procesul este in jud. Dolj, pot sa trimit intampinarea si cererea reconventionala prin posta cu confirmare de primire?
2 - In conditiile in care am primit deja o amanare acum 2 saptamani, credeti ca instanta imi va mai da un termen ca sa angajez un alt avocat.?



imi pare rau pt dvs ca aveti un proces in romania tara fara lege si cu "magistrati" cu autorizatie de escroci
sugestie: limitati-va pierderile sau reprezentati-va singura sau folositi un avocat strain
romanii nu stiu decat sa fure

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort- parti cypy cypy intr-un procesul de divort trebuie sa se prezinte ambele parti la termene ? (vezi toată discuția)
Intampinare in proces de divort + partaj bunuri comune Adrian Serban Adrian Serban Buna dimineata! Ma aflu in situatia neplacuta de a fi parat intr-un proces de divort + partaj bunuri comune, proces aflat in faza de fond. [b]Chiar ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare summergiulia summergiulia am fost citata ca parata in procesul de divort.Pe citatie scrie ca am obligatia de a depune intampinare,cu 5 zile inainte de termnul syabilit.Prinsa cu ... (vezi toată discuția)