avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA lichidare societate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

lichidare societate

Un SRL cu asociat unic a avut suspendata activitatea pe 3 ani respectiv pana in iunie 2012.Pe perioada suspendarii i s-a anulat codul de inregistrare in scopuri de TVA.La expirarea suspendarii administratorul a decis dizolvarea societatii si a facut demersurile necesare la ONRC.Intrebarea mea e urmatoarea: cum se efectueaza operatiunile de lichidare ( are ceva stocuri de materiale si produse finite si un echipament) avand in vedere ca are codul de TVA anulat?Am intrebat la finante si mi s-a spus ca datorita faptului ca firma nu si-a reluat activitatea , ea apare tot suspendata si prin urmare nu i se poate activa codul de TVA din oficiu.
Si tot ca si comentariu al celor de la finante : daca firma apare suspendata in continuare cum poate sa vanda stocuri, active?
Cel mai recent răspuns: happytree , utilizator 20:23, 1 August 2012
Daca societatea vrea sa valorifice activele pe care le are in patrimoniu, isi reia activitatea atat la Registrul Comertului cat si la organul fiscal.
Adica, in decizia asociatului unic inscrie la punctul 1 "reluarea activitatii incepand cu data de ....", la punctul 2 "dizolvarea - lichidarea voluntara si radierea societatii".

Din pacate administratorul a depus la registrul comertului o Hotarare privind " dizolvarea societatii fara numire de lichidator" in care se specifica: Asociatului unic ii revine obligatia intocmirii situatiilor financiare de lichidare, asigurand stingerea pasivului, conform art.235 din legea 31/1990 republicata. Societatea se varadia dupa trecerea a cel putin 30 zile de la publicarea hot.de dizolvare in Monitorul Oficial" In acest caz ce e de facut?
Cum se vor intocmi situatiile financiare de lichidare?

Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
happytree, utilizator
In acest caz se vor valorifica activele societatii, se va intocmi bilantul de lichidare care se va depune in etapa a II-a a lichidarii la Registrul Comertului impreuna cu decizia asociatului unic de aprobare a acestuia.
Referitor la valorificarea activelor societatii, cum se vor factura? cu sau fara tva?
Multumesc!
Societatea poate depune cerere de inregistrare in scopuri de TVA, in acest caz facturile fiind emise cu TVA. Daca societatea nu se mai inregistreaza in scopuri de TVA va emite facturile fara TVA.

Alte discuții în legătură

Devin platitor de tva daca vand un teren la 36000 euro? DiaD DiaD Daca am firma suspenda si reiau activitatea sa pot vinde un teren si cladirea aferenta cu 36000 euro devin platitor de tva? Terenul se vinde cu tva sau ... (vezi toată discuția)
Modificare din platitor in neplatitor tva carla.dinu carla.dinu Buna ziua.As dori sa aflu daca o societate comerciala prestatoare de servicii, infiintata acum 5 ani ca platitoare TVA poate sa devina neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)