avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Buna ziua!

Sunt angajata a unei firme private si as dori sa stiu daca exista un contract de munca colectiv national la care se supune si firma. Ma intereseaza aspectul legat de dreptul de a beneficia sau nu de o indemnizatie pentru casatoria salariatului.Daca pot beneficia de o asemenea indemnizatie ,cum procedez?Departamentul HR nu "colaboreaza" in acest sens
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 4 Iulie 2012
De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN ... nu existat si nici nu cred ca exista sa ceva prevazut in c.c.m. la nivel de unitate sau la nivel de sector de activitate ...

Codul Muncii prevede la art.152:
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar zile concediu casatorie Cristina120 Cristina120 Buna ziua, Eu si partenerul urmeaza sa ne cununam. Incercand sa programam zilele de dupa, am constatat ca eu am dreptul la 5, in timp ce el are dreptul doar ... (vezi toată discuția)
Acordare zile libere casatorie moni89 moni89 Buna ziua, pentru cununia civila stiu (din auzite) ca salariatul are dreptul la 5 libere platite. Va rog frumos sa ma ajutati cu art. din legea respectiva ... (vezi toată discuția)
Am sau un contract de munca valid?? anonim1987 anonim1987 Buna! lucrez de 4 ani in acelasi loc.angajarea s-a facut pe o firma pe care sefii mei au desfiintat-o sau ceva de genul acesta..au infiintat o noua firma pe ... (vezi toată discuția)