avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen pentru plata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen pentru plata cheltuieli de judecata

Prin hotarare judecatoreasca am fost obligat la cheltuieli de judecata.In hotarare nu se specifica termenul in care trebuie platite si nici modul de achitare.As dori sa stiu care este termenul pentru plata cheltuielilor si cum este mai bine sa o fac.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nesica , utilizator 10:29, 25 Iunie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este prevazut in lege niciun termen pana la care sa faceti aceasta plata. Ori le achitati dvs de buna-voie ori asteptati o executare silita din partea creditorului.

Daca doriti sa achitati aceste cheltuieli puteti lua legatura cu partea adversa si sa ii platiti acesti bani printr-un cont bancar pe care sa il indice aceasta.

Daca nu doriti sa luati legatura personal cu adversarul, atunci prin intermediul unui executor judecatoresc ii trimiteti o notificare in sensul de a se prezenta la o anumita data si ora la biroul executorului judecatoresc pt a-si ridica banii. La acea data executorul va face un proces-verbal in care se va consemna primirea banilor.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.Mai am o intrebare. Ce consecinte sunt daca astept o executare silita?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consecintele sunt ca veti suporta cheltuielile de executare, adica taxele si onorariul de executor.

Pe de alta parte, chiar daca veti achita de buna voie dar prin intermediul unui executor judecator tot veti achita un onorariu, dar va fi unul la care veti consimti si nu unul la care sa fiti obligat.

Prin urmare cel mai ieftin iesiti prin virarea banilor intr-un cont si pastrarea unei dovezi in acest sens.
sau cu mandat postal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mandatul postal are neajunsul ca ti se intorc acei bani daca persoana in cauza refuza primirea sumei sau nu merge sa o ridice pt a te sicana pe tine ca debitor.

Prin virarea in cont bancar dispare aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Executare pentru cheltuieli de judecata Cornelia1977 Cornelia1977 buna, am un process pierdut in urma caruia trebuie sa platesc cheltuieli de judecata.Problema mea este ca avocata pe care am avut-o mi-a spus sa nu platesc ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere, modalitati de incasare Sorana29 Sorana29 Buna ziua ,sunt studenta anul 1 . Am avut proces cu tatal meu pentru Pensie de intretinere. Am primit comunicare. In comunicare exita acest art. 453 alin. 2 ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut, procedură plată către pârât sorin ciocan sorin ciocan Am pierdut un proces în luna februarie 2018 cu obligativitatea plații către pârât a sumei de 2094 lei, cheltuieli de judecată. Suntem deja în luna ... (vezi toată discuția)