avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cauza retrimisa spre rejudecare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cauza retrimisa spre rejudecare

buna ziua!as dori si eu o lamurire in legatura cu cauza mea:acum un an am avut proces civil pe care la instanta de fond l-am castigat!.s-a facut recurs si cauza a fost trimisa inapoi la instanta de fond,deoarece nu s-a stabilit de un expert valoarea prejudiciului,aceasta a fost motivarea completului de judecata.au precizat ca am dreptate,ca totul este in favoarea mea dar ca trebuie stabilit de un expert valoarea prejudiciului cauzat.la instanta de fond,am facut toti pasii care au fost ceruti,expert,expertiza,etc.,am avut castig de cauza din nou!la recurs ,cu stupoare s-a casat si retrimis cauza spre rejudecare ,din nou ,la instanta de fond!ce cai de a contesta decizia sau judecatorii as putea gasi,deoarece am urmat absolut tot ce mi s-a cerut!va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Sorin Grecu , Avocat 12:40, 11 Iulie 2012
Stimat forumist,

Nu aveți cum ataca hotărârea instanței de recurs în care s-a admis recursul cu rejudecare. Recursul la recurs este inadmisibil (cu mici excepții, care nu au legătură cu ce ați prezentat dvs).

Pe de altă parte, în principiu, nu este vorba să faceți dvs ceva, o rejudecare se dispune pentru greșeli ale instanței de fond, nu neapărat ale dvs.

Foarte importante, în aceste situații, sunt limitele rejudecării și motivele pentru care a fost admis recursul, acestea fiind cheia rejudecării.

Astfel, este necesar să citiți foarte atent decizia instanței de recurs și să convingeți instanța de fond să acopere deficiențele semnalate de instanța de control judiciar, evident, în măsura în care nu vă lezează propriul interes.

Cu stimă.

Va multimedia pt.mesaj.as dori sa precizez ca este pentru a doua oara cand acest proces este retrimis instantei de fond.prima data a fost retrimis pentru a se stabili de catre un expert valoarea prejudiciului,ceea ce instanta a facut.
Instanta poate sa trimita inapoi cauza pentru rejudecare o singura data, indiferent daca motivele hotararii sunt altele.

Faceti o contestatie in anulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor ContSters206369 ContSters206369 buna --- revin cu o intrebare ---- daca pot sa solicit instantei sa fie citat ca martor in proces . un vecin de parcela . care a vandut o sup de teren ... (vezi toată discuția)
Nevalabila pana la solutionarea definitiva handsu handsu O poprire infiintata de AJOFM ,contestata , castigata la recurs de catre contestator,(s-a trimis inapoi pentru rejudecare la Tribunal )poate fi pusa in ... (vezi toată discuția)
Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)