avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Copie factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Copie factura fiscala

Va salut,

Am primit,platind pentru servicii de transport unei firme,numai copia xerox a facturii fiscale,cu semnatura reprezentantului firmei si cu stampila acesteia aplicata pe copie(plata s-a facut in doua transe,avans si plata finala) reprezentantul acestei firme refuzand categoric sa-mi elibereze factura originala,sub pretextul ca cei de la contabilitate solicita astfel,fapt pe care evident nu l-am crezut. Este evaziunea fiscala motivul acestui tertip,si cum poate aceasta firma sa fie trasa la raspundere pentru asemenea practici(eventual reclamata la Garda Financiara)?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:56, 7 Iulie 2012
Evazsiune fiscala poate fi doar daca nu va fi inregistrata in evidentele contabile acea factura. Originalul insa trebuie neaparat sa fie in contabilitatea dvs, o simpla copie nefiind document justificativ al cheltuielii efectuate.
Puteti sa faceti o sesizare la autoritatile de control, insa asigurati-va mai intai dvs. ca ati notificat in scris acea firma si ati solicitat originalul, eventual, puteti sa ii dati si in judecata, instanta obligandu-i sa va dea documentul solicitat, in original, sub rezerva platii de daune pe fiecare zi intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune produse de o firma de mutari Artigas Artigas Va salut, Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: In urma cu 3 luni am apelat la serviciile unei firme de mutari pentru a impacheta si ... (vezi toată discuția)
Se cere cui la semnarea contractului? andabej andabej Ma poate ajuta cineva cu actul in care scrie ca poti solicita o copie dupa CUI la semnarea unui contract comercial? Stiu ca scrie undeva, dar nu mai stiu ... (vezi toată discuția)
Legalitate viza "bun de plata" nana_dlc2 nana_dlc2 Buna ziua, va solicit ajutorul pentru urmatoarea problema: Aici la societatea unde lucrez, sunt Sef birou urmarire contracte reparatii . La inceputul fiecarei ... (vezi toată discuția)