avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Posibilitate neplata TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Posibilitate neplata TVA

Doresc sa cumpar o masina folosita de la o firma ( S.C.). Mi s-a zis ca daca o cumpar pe persoana fizica platesc pretul integral (inclusiv TVA-ul ) iar daca o cumpar pe firma, din pretul masinii mi se scade TVA-ul. Problema e ca eu nu am o firma insa am un club sportiv ( ONG -u ca forma juridica, neplatitor de TVA ). Vreau sa stiu daca aceasta situatie este valabila si in ce situatie: pe firma, pe ONG sau pe ambele. Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 22:23, 9 Iulie 2012
Firma vanzatoare aplica un TVA de 24%. Deducerea se aplica astfel:
1.Firma platitoare de TVA deduce integral sau 50% (functie de utilizarea data auto).
2.PF sau ONG (prin lege neplatitor) nu se deduce . In cazul ONG TVA se introduce in costul achizitiei la inregistrarea contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma neplatitoare de tva cu cod vies (achizitii la marja vs intracomunitare) thflyer thflyer Bună ziua, Noi suntem o firmă din România, neplătitoare de TVA, dar avem cod valid de TVA intracomunitar (VIES). Vrem să vă expunem situația noastră ... (vezi toată discuția)
Emitere factura tva srl dragobb dragobb Va salut! Am o firma de tip SRL care de la 1.02.2015 s-a scos de la plata TVA. dorec sa vand un automobil catre o alta persoana juridica platitoare de TVA. ... (vezi toată discuția)
Preluare rate apartament ilmir1 ilmir1 Buna ziua Firma mea vrea sa preia de la o persoana fizica un apartament cumparat de acesta in rate la dezvoltator. Se ridica citeva probleme: 1 Dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)