avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... trimiterea in somaj dupa terminarea suspendarii cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

trimiterea in somaj dupa terminarea suspendarii cic

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:lucrez in departamentul de contabilitate al unei firme,am revenit din cic cu data de 02.07.2012 ,administratorul societatii mi-a spus ca au angajat firma de contabilitate si nu mai au nevoie de mine asa ca de-a doua zi sa nu mai vin la firma, eventual sa sun pe la mijlocul saptamanii sa intreb ce hotarare s-a luat in privinta mea. M-am gandit ca vor sa-mi intinda o cursa sa-mi desfaca contractul de munca pt ca nu m-am prezentat la locul de munca astfel incat eu m-am dus la firma zi de zi pana in data de 10 cand in sfarsit a venit administratora firmei de contabilitate si mi-a spus clar ca pot sa merg in somaj .Toate bune si frumoase,am cerut sa mi se plateasca cele 6 zile lucrate,si sa stau in perioada de preaviz cf codului muncii 20 zile lucratoare cate 4 ore pe zi.Doamna a trecut la amenintari ca ori accept intrarea in preaviz cu data de 02.07.2012 si nu mai vin deloc la munca,ori ma baga in preaviz cu data de 10.07.2012 cand mi-a adus la cunostinta si vin cele 4 ore pe zi la un program stabilit de dansa si imi da ea de munca de o sa-mi iasa pe nas.Eu i-am raspuns ca nu am sa lucrez ce vrea dansa (falsificarea balantei contabile si fel de fel de situatii false pentru banci,pentru dobandirea de reesalonari si credite).A doua zi m-am prezentat la firma ,dar doamnele de la firma de contabilitate nu sau grabit sa mai vina si nu am facut decat sa stau cu ochii pe fereastra. Intr-un final in urma discutiilor purtate cu vechile colege ca nu are sens sa-i mai suport inca 20 de zile am semnat preavizul cu data de 2.07.2012. Pot sa-mi intinda vreo cursa daca nu ma mai duc la firma in perioada preavizului,mi-au spus verbal ca nu vor sa mai vin la fima.E normal sa se intample asa?.Pot sa fac sesizare undeva, daca ii actionez in justitie am vreo sansa,pana la urma daca am nascut in 07.2010 de care lege beneficiez de oug 148/2005 sau de oug 111/2011 ,au voie sa nu ma mai primeasca cele 6 luni,parerile sunt atat de impartite incat nu stiu ce sa mai cred
In speranta ca-mi veti da un raspuns clar va multumesc!
rebecaioana



Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:56, 11 Iulie 2012
Din nefericire inteleg ca dvs ati intrat in CIC in baza legii vechi. In acest caz nu mai beneficiati de protectie la locul de munca pentru ca toate ceste prevederi erau cuprinse in CCMUN care in prezent nu mai exista.
In mod normal,moral si legal trebuia sa intrati in preaviz incepand cu data la care va erau inmanate documentele aferente: instiintare si / sau decizie desfiintare loc de munca.
In acest preaviz de 20 de zile puteati merge doar 4 ore/zi sau angajtorul are dreptul de a renunta la prezenta dvs insa acest lucru nu afecteaza drepturile salariale.
Puteti instiinta ITM -ul despre aceasta situatie. Puteti chiar contesta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ieri am fost anunțată ca intru in preaviz la firma ... Bianca Vasiliev Bianca Vasiliev Buna ziua! Ieri am fost anunțată ca intru in preaviz la firma pentru care lucrez si anume una privată. Angajatorul mi-a trimis practic pe e mail o foaie pe ... (vezi toată discuția)
Concediere orber orber Buna ziua! In data de 19 august 2009, administratorul firmei la care lucrez mi-a adus la cunostinta ca postul meu de sef de sectie la o croitorie, urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Tavytzu Tavytzu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, astazi am inceput lucrul dupa o saptamana de de concediu medical,iar cei de la firma mi-au inaintat insiintarea de preaviz ... (vezi toată discuția)