avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... intrebare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

intrebare

Buna ziua,am un contract de agent de asigurari,in luna iunie,am primit o decizie prin care mi se spune ca am de platit asigurari de sanatate+penalizari,daca ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie,mentionez ca eu nu am relaizat venituri luna de luna,este corect sa-mi calculeze la 12 luni?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristiclaudiu , utilizator 09:33, 1 Februarie 2013
Nu exista un model de contestatie standard. Formulati o contestatie cu cuvintele dumneavoastra. Spre exemplu:
"Subsemnatul ......, domiciliat in ....., identificat cu C.I. ...., formulez prezenta contestatie impotriva deciziei de impunere nr. ... din .... prin care mi se stabileste de plata suma de ... ca urmare a ....
Precizez faptul ca situatia reala este alta fata de cea mentionata in decizia de impunere, respectiv ..... (aici expuneti varianta dumneavoastra) ....
Avand in vedere aspectele mentionate anterior, solicit anularea deciziei de impunere, respectiv exonerarea mea de la plata sumei de .......... stabilita ca fiind ....
Data, semnatura".
Impozitul mi se opreste la sursa,nu stiu de ce nu au oprit si sanatatea,sau macar sa ma anunte sa le platesc,este si vina mea,ca nu am citit legea,un sfat aveti in legatura cu sit mea?va multumesc!
1. contributiile de asigurari sociale de sanatate sunt in sarcina dvs (si declaratii, si plata)
2. am inteles ca ati primit o decizie in luna iunie. daca este o decizie de impunere (si nu un titlu executoriu, somatie) atunci puteti formula contestatia prevazuta de art. 205 si urm. C. pr. fiscala, in termen de 30 de zile libere (conform procedurii civile) de la cand v-a fost comunicata decizia. Nu pierdeti termenul, sper ca mai aveti dovada comunicarii (plicul). Asupra motivelor de contestatie, cred ca nu va poate da nimeni vreo idee atat timp cat nu vede decizia si nu discuta cu dvs. Motivele formulate in contestatie sunt importante pentru ca instanta verifica solutionarea lor. Prin urmare, sfatul meu este sa va adresati unui avocat care sa va ofere consultanta si asistenta inca din etapa administrativa si mai apoi in instanta.



Este o decizie de impunere,undeva mai jos scrie cu titlu de creanta,in care imi pune suma de plata+penalitatile,eu vreau sa fac contestatie la modul de calcul,nu am inregistrat venituri luna de luna....este corect sa-mi calculeze la 12 luni ?va multumesc!
este posibil sa fi distribuit aleatoriu venitul anual astfel cum le apare din baza de date a fiscului la cele 12 luni ale anului. verificati daca baza de calcul a contributiei din fiecare an corespunde cu venitul net de la finante (adica, aproximativ -pentru ca depinde de alte aspecte fiscale, daca ati tinut contabilitate in partida simpla, daca ati dedus cheltueili, daca ati depus declarati la fisc cum este declarartia anuala pe venit realizat- aspecte care ar trebui detaliate-, cu ceea ce ati incasat ca agent de asigurari )

ar trebui verificata si perioada pentru care vi s-au impus contributii, pentru a vedea daca nu cumva platitorul de venit avea obligatia retinerii lor etc etc

sper ca v-am mai lamurit


Alte discuții în legătură

contestatie casa de asigurari de sanatate titlu executoriu dan cluj dan cluj Buna seara.Sant PFA domeniul Taxi,cu cateva zile in urma am primit de la Casa DE Asigurari De Sanatate a Judetului,o somatie si un titlu executoriu din care ... (vezi toată discuția)
Impunere cass- titlu executoriu nicoleta2017 nicoleta2017 Buna ziua, Am primit un titlu executoriu pentru neplata contributiei lunare a cass ului, pe anul 2016, an in care nu am avut nici un venit .Pot sa ... (vezi toată discuția)
Somatie cu titlu executoriu augbarbu augbarbu Buna ziua, Acum 5-6ani, in perioada 2007-2008 am avut inchiriat, cu contract de inchiriere, un apartament, pentru care am achitat la vremea respectiva ... (vezi toată discuția)