avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii superioare la asistenti medicali
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii superioare la asistenti medicali

:training:Sunt asistent medical cu studii posliceale si lucrez in blocul operator compartiment anestezie.Totodata sunt si in anul 4 la Medicina Sectia Asistenta Medicala.
As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva daca terminarea facultatii va aduce vreun folos material la salariu(legea salarizarii spune ca da,dar nimic in plus) si daca studiile superioare la zi sunt considerate vechime in munca?
Este cineva intr-o situatie asemanatoare?:D
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 18:03, 13 Ianuarie 2009
Cu ceva ani in urma la finalul facultatii aveati acea perioada trecuta ca vechime in munca. In acest moment perioada facultatii in sine se considera vechime in munca in momentul pensionarii pentru limita de varsta, in rest nu.
La finalul facultatii veti primi ceva bani in plus la salariu, dar pana terminati facultatea cine stie ce se va mai schimba (ca de....traim in Romania)
Perioada in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora este considerata perioada asimilata si se ia in calcul la stabilirea stagiului de cotizare in vederea pensionarii.
Daca in aceasta perioada ati realizat stagii de cotizare obligatorii - de exemplu, ati avut c.i.m. - atunci perioada care se ia in calcul este cea in care ati avut c.i.m.

Absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.
Este necesar sa ai si postul in statul de functiuni . Asistentul cu studii S este un alt post decat cel cu studii PL . In concluzie , daca unitatea sanitara la care esti incadrat solicita transformarea postului din asistent med.cu studii PL in asistent medical cu studii S , ti se poate acorda o majorare salariala de pana la 20% .
Cat priveste vechimea in munca , nu ti se poate lua in considerare ca vechime in munca facultatea, deoarece esti angajat cu cim in aceeasi perioada .
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri,daca se poate sa-mi precizati cadrul legal referitor la studiile superioare la asistenti(un numar de lege sau un monitor oficial in care este publicat).
[ link extern ]
aici este legea care reglementeaza salarizarea in sectorul sanitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege determina acest lucru ? LILIANALIZA7 LILIANALIZA7 AM TERMINAT FACULTATEA IN SEPT.2011 SI NICI ACUM NU SE MARESTE SALARIUL IN SANATATE ...CICA NOUA LEGE SUSTINE CA NU...IAR COLEGELE CARE AU TERMINAT ACUM 2 ANI ... (vezi toată discuția)
Ssd=asistent medical diplomat? Mihai Mihaela Mihai Mihaela Buna seara!As ruga frumos pe cineva sa ma ajute cu un sfat.Am absolvit in 2008 Facultatea de asistenta medicala-specializarea medicina generala,am trecut ... (vezi toată discuția)
Asistenti medicali licentiati ctgadina ctgadina Este cineva care a absolvit Facultatea de medicina la specialitatea asistent medical GENERALIST SI CARE SA AIBA VECHIME IN MUNCA peste 10 ani?.Eu am 13 ani ... (vezi toată discuția)