avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legislatie auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legislatie auto

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am picat la oras este obligatoriu sa mai dau o data sala si daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ unde este stipulat aceasta. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucian paduraru , utilizator 14:49, 17 Iulie 2012
Examinarea pentru obtinerea permisului deconducere se face in baza ord. MAI 1497

Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 1.497/2006 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere
[ link extern ]
Ordinul MAI nr.4/2010 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 1.497/2006 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc pentru informatie dar nu am gasit nicaieri in ordin ca daca am cazut la proba practica sunt nevoit sa mai dau inca odata sala asa ca va rog sa-mi indicati numarul articolului unde este specificat aceast lucru. Va multymesc
Pe scurt, nu este obligatorie sustinerea salii in caz de respingere la traseu, trebuie sustinut traseul in termen de un an de la absolvirea scolii.

Pe lung:
Expresia cheie in toata istoria asta este "declarati ca respinsi" din cuprinsul art. 19-alin. (1), la care se adauga modificarile aduse art. 19 si art. 28 din ordin MAI 1497/2006 prin Ordin 4/2010 la

Varianta veche Ordin MAI nr. 1.497/2006 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere
Varianta modificata prin Ordin MAI nr.4/2010 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 1.497/2006

ART. 19 din ordin MAI 1497/2006
Varianta veche
(1) Candidatii declarati respinsi la proba teoretica pot fi reprogramati pentru sustinerea unui nou examen, din oficiu sau la cerere, ocazie cu care le sunt aduse la cunostinta conditiile si documentele ce trebuie actualizate si li se restituie dosarele de examinare. Dosarele de examinare restituite vor cuprinde documentele prevazute la art. 7, cu exceptia chitantelor de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.

Varianta modificata(in vigoare)
(1) Candidaţii declaraţi respinşi (nu se mai precizeaza "proba teoretica") se pot prezenta în vederea programării pentru susţinerea unui nou examen numai după o perioadă de cel puţin 15 zile de la data declarării ca respins, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursurilor.

Varianta veche
(2) Candidatii declarati respinsi la proba teoretica se pot programa la un nou examen
pentru sustinerea probei teoretice dupa cel putin 15 zile de la data la care au fost declarati
respinsi, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea scolii de pregatire a conducatorilor de
autovehicule


Varianta modificata(in vigoare)
(2) Candidaţii neprezentaţi (nu se mai precizeaza "proba teoretica") se pot prezenta în vederea programării oricând, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursurilor.

(3) Candidaţii declaraţi admişi la proba teoretică, care nu se prezintă la proba practică într-un termen de cel mult un an de la data absolvirii şcolii de pregătire a conducătorilor de autovehicule, sunt declaraţi respinşi.
(4) În cazul depăşirii termenului de un an de la data absolvirii şcolii de pregătire a conducătorilor de autovehicule, examinarea pentru obţinerea permisului de conducere este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire.

Art. 28 - se abroga alin.(3)
(1) Candidatul care cumuleaza cel mult 20 de puncte penalizare in timpii prevazuti la art.26 alin. (2) este declarat admis la proba practica.
(2) Candidatul care a depasit punctajul maxim de penalizare inaintea expirarii timpilor
prevazuti la art. 26 alin. (2) este declarat respins.
(3) Candidatul declarat respins la proba practica poate fi reprogramat pentru sustinerea unui nou examen in conditiile art. 19 alin. (1) si (2). ABROGAT

Concluzie: Ordinul MAI nr.4/2010 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 1.497/2006 a modificat art. 19, alin. (1) si (2) si abrogat alin. (3) art. 28, conducand la disparitia precizarilor privind tipul probei (teoretica sau practica) astfel incat se intelege ca reprogramarea pentru sustinerea oricarei dintre probe se face in baza art. 19- alin (2), existand 2 situatii:

1. candidatii declarati respins la " proba teoretica" - se pot prezenta în vederea programării pentru susţinerea unui nou examen numai după o perioadă de cel puţin 15 zile de la data declarării ca respins, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursurilor.

2. candidatii declarati respins la " proba practica" - se pot prezenta în vederea programării pentru susţinerea unui nou examen numai după o perioadă de cel puţin 15 zile de la data declarării ca respins, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursurilor.

se subintelege ca nu se poate sustine proba practica fara admiterea la proba teoretica.

cam asta-i parerea mea.:) (sper ca ati avut rabdare sa o parcurgeti;))
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
cyan, moderator
Va multumesc dar ordinul 4 este abrogat de ordinul 268 in care nu am citit ca trebuie sa mai dea inca odata sala
va cer scuze ca nu am scris si anul ordinului 268 din 2010 decembrie

Alte discuții în legătură

Examen permis conducere - picat proba practica, reluare proba teoretica codrutz2007 codrutz2007 Sti-ti cumva daca sa promugat legea in care, candidatii care \\"pica\\" proba practica o vor putea sustine din nou daca prezinta dovada efectuarii a 6 ore de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - proba teoretica SirbuMihai SirbuMihai Salutare! Astazi am avut pentru prima data proba practica, pe care am picat-o. Intrebare este,cand ma pot duce sa dau din nou proba teoretica? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)
Cod rutier (urgent) Geaniu7 Geaniu7 Ma numesc Stan Mihai Alexandru si am 20 de ani . Pe data de 22.07.2013 am bagat dosarul pentru a-mi obtine permisul de conducere. Nu am putut da traseul din ... (vezi toată discuția)