avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reconvocare A.G. proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reconvocare A.G. proprietari

Buna seara. Conform art.24-(3) din legea 230/2007 la A.G. reconvocata, daca exista dovada ca toti membri asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de nr. de membri prezenti, prin votul majoritatii acestora. Doresc sa aflu daca la reconvocare se mai ia in considerare si imputernicirea, sau, pur si simplu voteaza doar cei prezenti, si daca da va rog sa-mi si explicati. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 00:55, 17 Iulie 2012
La adunarea generala extraordinara se iau in calculul persoanelor prezente si numarul de delegatii
Atentie ! Nu inseamna ca daca la adunare se inregistreaza 10 participanti cu 5 delegatii,vor fi inregistrate 15 voturi
Atunci, imputernicirea pt. ce este?
Regulile privind imputernicirea este valabila in orice AG,indiferent cum se convoaca si pentru ce se convoaca aceasta. Legea nu face distinctie intre un fel si altul al unei AG.

Deci daca vin 10 membri ai asociatiei cu 5 imputerniciri, vor fi 15 voturi.
elga50 a scris:

Deci daca vin 10 membri ai asociatiei cu 5 imputerniciri, vor fi 15 voturi.

Este problema delicata cu aprecierea ca delegatia acorda greutatea asumarii prin semnatura olografa a persoanei care emite delegatia
Chiar daca exista 5 delegatii depuse la procesul verbal al adunarii generale,nu vor exista semnaturile persoanelor care au emis delegatiile...

Pai daca e imputernicire care da dreptul de semnatura, atunci cel care are una sau mai multe imputerniciri, semneaza el insusi pe toate numele reprezentate, lasand imputernicirea la PV al AG. Ca d-aia are imputernicire, nu s-o fluture degeaba pe-acolo!

Alte discuții în legătură

Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
Anulare p.v. ale adunarilor generala a asociatiei de proprietari solo.mio solo.mio As. de proprietari este data in judecata si se solicita anularea tuturor p.v. ale adunarilor generale sub motivul ca acestea nu au fost convocata in mod ... (vezi toată discuția)
La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile imputernicirile ? vanichi vanichi Daca Art 24(1)din Legea 230/2007 prevede \\"Ad.Gen. poate adopta hotarari daca majoritatea propr.membri ai As.(jumatate plus unu)sunt prezeznti personal sau ... (vezi toată discuția)