avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reconvocare A.G. proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reconvocare A.G. proprietari

Buna seara. Conform art.24-(3) din legea 230/2007 la A.G. reconvocata, daca exista dovada ca toti membri asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de nr. de membri prezenti, prin votul majoritatii acestora. Doresc sa aflu daca la reconvocare se mai ia in considerare si imputernicirea, sau, pur si simplu voteaza doar cei prezenti, si daca da va rog sa-mi si explicati. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 00:55, 17 Iulie 2012
Legea 230/2007 lamureste problema cvorumului si a reprezentarii in art. 24:
Art. 24. -
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.

Asadar la prima convocare adunarea generala este statutara daca sunt 50%+1 cumulat (prezenti + reprezentati), conf (1).
Adunarea generala reconvocata legal, asa cum se spune la alin (3), poate lua hotarari prin votul celor prezenti, prin votul ACESTORA, asa cum am subliniat. Nu mai este nevoie de reprezentati prin imputernicire...
Nu, nu e nevoie, dar daca unii proprietari vor sa fie reprezentati prin imputernicire si sa se voteze in numele lor, nu vad de ce ar fi eludata aceasta situatie. Ca poate conteaza acel vot imputernicit....!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
Anulare p.v. ale adunarilor generala a asociatiei de proprietari solo.mio solo.mio As. de proprietari este data in judecata si se solicita anularea tuturor p.v. ale adunarilor generale sub motivul ca acestea nu au fost convocata in mod ... (vezi toată discuția)
La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile imputernicirile ? vanichi vanichi Daca Art 24(1)din Legea 230/2007 prevede \\"Ad.Gen. poate adopta hotarari daca majoritatea propr.membri ai As.(jumatate plus unu)sunt prezeznti personal sau ... (vezi toată discuția)