avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... recurs pv contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

recurs pv contraventie

1.Am primit amenda pentru o constructie neautorizata si am contestat procesul verbal.
Am cerut anularea pv si inlocuirea amenzii cu avertisment, iar judecatorul spune ca nu se aplica aceasta sanctiune in cazul acestui act normativ. Nu inteleg de ce pt ca art 35 alin 3 din legea 50/1991 stipuleazã în mod expres faptul cã, în mãsura în care Legea nr. 50/1991, ca lege specialã nu dispune altfel, sunt aplicabile dispoziţiile O.G. nr. 2/2001, cu excepţia dispoziţiilor art. 28 şi 29. Rezultã cã toate celelalte dispoziţii ale O.G. nr. 2/2001 rãmân aplicabile, inclusiv posibilitatea aplicãrii avertismentului, chiar dacã actul normativ de stabilire a contravenţiei nu prevede aceastã sancţiune.
2 La recurs pot cere doar anularea pv ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:24, 17 Iulie 2012
da, la recurs cereti casarea sentintei pronuntate in fond si anularea pv sau inlocuirea sanctiunii primite cu avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie ridicare permis Marius VLM Marius VLM În hotărârea primita in urma procesului de anul trecut se stipulează asa: \" Admite in parte plângerea contraventionala formulată de petentul X, în ... (vezi toată discuția)
Model recurs bogdan.bogdan bogdan.bogdan am depus o plangere impotriva unui pv. care a fost respinsa, ma poate ajuta cineva cu un model de recurs, sau eventual un site unde pot gasi asa ceva? ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica avertisment la legea 50/1991?? avvm avvm In conditiile Og.2/2001,art.7,aln 3 ,se poate aplica sanctiunea AVERTISMENT la legea 50/1991-privind autorizarea executarii lucrariilor de ... (vezi toată discuția)